Meer plantaardig met halfhalf?
Dat betekent een kleurrijker, gevarieerder én lekkerder bord! En dat de helft van de week, want nee: je hoeft vlees niet helemaal van je menu te schrappen.
Bovendien wordt plantaardig eten steeds smakelijker en gemakkelijker om klaar te maken. Het is ook een slimme keuze voor je portemonnee. Je kan vandaag al beginnen met halfhalf, gewoon door één dierlijk ingrediënt, product of maaltijd door een plantaardig alternatief te vervangen. Experimenteer, ontdek nieuwe smaken en geniet!
Wat is halfhalf?
Steeds meer Belgen zeggen dat ze vaker willen kiezen voor een maaltijd zonder vlees of vis. Dat is slim. Voor jezelf én voor de planeet. Meer weten? Ontdek het in deze video!

Doe jij ook mee? Start met één plantaardige maaltijd en bouw stapsgewijs op naar halfhalf. Hoe je dit invult, kies je zelf. Laat je inspireren door onze recepten en varieer erop los!
Hoe gaan Maximiliaan, Lynn en Bart ermee aan de slag?
Geen idee hoe je dat doet, halfhalf eten? Deze bekende Vlamingen tonen hun weekmenu en vertellen je hoe zij halfhalf toepassen in hun e-gids. Benieuwd naar hun favoriete recepten? Klik dan snel door!
In het weekend neem ik meer tijd om te koken, en dan durf ik wel eens een plantaardig recept uit te proberen.
Plantaardige voeding hoeft echt niet saai te zijn. Het is verrassend hoeveel opties er zijn met groenten alleen al!
Durf experimenteren in de keuken, probeer eens een nieuw ingrediënt en laat je leiden door de seizoenen.
Luc, Norika en Jamal maken hun weekmenu halfhalf!
Kies jij ook voluit voor halfhalf? Begin met de helft van je weekmenu te vullen met plantaardige ingrediënten zoals linzen, kikkererwten, tofu,… Ontdek stap voor stap hoe geweldig lekker de plantaardige keuken kan zijn.



Meer plantaardig met de voedingsdriehoek
De voedingsdriehoek geeft je de nodige richting om halfhalf op een gezonde en milieuverantwoorde manier toe te passen. Benieuwd welke vleesvervangers de beste keuze zijn? Ga vooral voor peulvruchten en weinig bewerkte vleesvervangers zoals tofu, tempé, seitan en mycoproteïne uit de donkergroene zone van de voedingsdriehoek. De voedingsdriehoek geeft ook advies over het verminderen van je vleesconsumptie.

Halfhalf ten huize Timmerman
Ook Koen en Lieve gaan aan de slag met halfhalf. Ontdek in deze video waarom ze graag plantaardig koken en hoe ze dit aanpakken.

Honger gekregen?
Heb je goesting gekregen om ook halfhalf te eten? In de receptenapp Zeker Gezond vind je talloze plantaardige recepten om je weekmenu halfhalf-proof te maken. Doe het vooral stap voor stap en op je eigen manier!

Gevulde tomaat met tofu

Quinoa met kikkererwten

Winterovenschotel met linzen
Interviews
Van bekende chefs tot wetenschappers: ook Wim, Tessa, Wendy en Loïc zijn mee met halfhalf. Ontdek hun tips om aan de slag te gaan!

Wim Ballieu
Chef-kok (Balls & Glory & Wims Deli)

Tessa Avermaete
Expert duurzame voeding KU Leuven

Wendy Van Lippevelde
Professor gezondheidsbevordering UGent

Loïc Van Impe
Tv-kok