5 bekende influencers geven jongeren mentale duwtjes in de rug

30.09.2020

Flo Windey, Stien Elund, Sander Gillis, Jonatan Medart en Naomi Janssens. Dat zijn de vijf influencers die, nu meer dan ooit, beseffen dat een goede mentale gezondheid belangrijk is. Daarom roepen ze hun volgers van 1 tot 5 oktober op om te surfen naar NokNok.be. Op deze interactieve website van Gezond Leven kunnen jongeren van 12 tot 16 jaar hun mentale veerkracht trainen.

NokNok maakt jongeren (mentaal) sterker

Op NokNok.be vinden jongeren van 12 tot 16 jaar tips, oefeningen en inspirerende verhalen om zich goed (of beter) in hun vel te voelen. En ze ontdekken er hoe sterk ze in hun schoenen staan met de veerkrachttest. Jongeren kunnen heel wat doen op de website. Zoals: hun eigen NokNok-monstertje maken, oefeningen doen om hun veerkracht te versterken, een dagboek bijhouden of eigen doelen stellen … Allemaal anoniem natuurlijk.

NokNok, de game

NokNok is niet alleen serieuze kost, het is ook een toffe game. Want hoe meer oefeningen NokNok-gebruikers maken, hoe meer punten ze verzamelen. Met die punten kunnen ze hun eigen NokNok-kamer inrichten. Een sixties-zetel, een abstract schilderij, een alpaca of leeuw als huisdier: iedereen kiest zelf wat hij/zij leuk vindt.

Geregeld zulke oefeningen maken loont de moeite. Niet alleen in de virtuele NokNok-wereld, ook in het echte leven. Want als NokNok-gebruikers een moeilijk moment moeten doorspartelen, zijn ze beter gewapend tegen negatieve gedachten of gevoelens en staan ze sterker in hun schoenen. En dat is net wat NokNok.be wil bereiken.

Een dipje is dik oké

NokNok wil jongeren meegeven dat het normaal is om je niet altijd perfect te voelen. Stafmedewerker Eline De Decker: “Niemand loopt élke dag op wolkjes. Soms sta je op en voel je meteen dat het een vreselijke dag wordt. Soms twijfel je aan jezelf of voel je je onzeker. Of ben je gestresst of teleurgesteld in vrienden of familie. Dat is normaal. En dat is allemaal oké.”

NokNok wil die boodschap duidelijk uitdragen en toont jongeren van 12 tot 16 jaar wat ze kunnen doen om meer zelfvertrouwen te krijgen, minder stress te hebben en als positivo door het leven te gaan. De 5 influencers zullen die boodschap extra kracht bijzetten.

1 op de 2 jongeren heeft psychologische klachten

Dat een platform als NokNok.be belangrijk is, bevestigen de cijfers. Uit de meest recente SIGMA-studie (2019) blijkt dat meer dan de helft van alle jongeren psychologische klachten heeft. Dit zijn voornamelijk milde klachten, maar bij 1 op de 5 jongeren zijn die klachten matig ernstig tot ernstig. Dat zijn verontrustende cijfers, zeker nu wordt verondersteld dat het aantal psychologische klachten bij kinderen en jongeren zal toenemen door de coronapandemie.

Daarom is het nu meer dan ooit van belang om samen werk te maken van een sterke mentale gezondheid. Het inzetten van influencers die bekend zijn bij het doelpubliek van NokNok, is hier een belangrijkste stap in.

Volg deze vijf influencers op Instagram, en check hun persoonlijke stories van 1 tot 5 oktober: