Samen veerkrachtig tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

05.07.2018

Van 1 tot 10 oktober loopt de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Tien dagen om extra stil te staan bij het belang van een goede veerkracht. Onder het motto ‘Samen Veerkrachtig’ nodigen we je uit om een actie te organiseren die onze veerkracht een duwtje in de rug geeft. 

Wereldwijd 

Wereldwijd zijn er meer dan 300 miljoen mensen met depressieve gevoelens, 264 miljoen anderen kampen met angststoornissen. Dat zijn indrukwekkende cijfers.  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), wil daar verandering in brengen. Met een actieplan dat overheden oproept meer te investeren in geestelijke gezondheid. En met een jaarlijkse World Mental Health Day.

Vlaanderen 

Ook Vlaanderen neemt deel. We doen het meteen met een 10-daagse, van 1 tot en met 10 oktober. Want ook hier is aandacht voor ons mentaal welbevinden geen overbodige luxe: een kwart van de Vlamingen worstelt met zijn geestelijke gezondheid. Bijna een op de drie jongeren zegt psychische problemen te hebben. De helft van de Vlaamse werknemers denkt tussen dit en vijf jaar een burn-out te hebben. Hoog tijd om even stil te staan bij hoe belangrijk geestelijke gezondheid is.

Samen veerkrachtig 

‘Samen Veerkrachtig’ is dus niet zomaar het thema van de 10-daagse. Veerkracht is het vermogen om zich aan te passen aan stress en tegenslag. En er misschien zelfs sterker uit te komen. Bij voorkeur met de hulp van een vriend of partner. “Samen Veerkrachtig”, dat is zorg dragen voor elkaar.

Activiteiten organiseren

Wil je met jouw organisatie aan geestelijke gezondheid en veerkracht werken? Dan is de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid de uitgelezen kans.

Alle info op www.samenveerkrachtig.be of bij het Logo in jouw buurt.