Registreer je actie voor de Week van de Valpreventie

14.02.2018

Van 23 tot en met 29 april 2018 is het de Week van de Valpreventie. Tijdens deze week roepen we iedereen die in contact komt met 65-plussers op om verschillende activiteiten te organiseren rond valpreventie. 

Wist je dat één op drie 65-plussers minstens één keer per jaar valt? Ouderen hebben tot 10 keer meer kans om op spoed te belanden als gevolg van een val dan na een verkeersongeval. 

Aanmoedigen om te bewegen 

We moeten ouderen aanmoedigen om zoveel mogelijk te bewegen, maar wel op een veilige manier. Werk je vaak met ouderen? Dan kan je heel wat doen om het risico op vallen te verkleinen. Een gouden tip: zorg er mee voor dat de ouderen in beweging blijven met aandacht voor hun eigen veiligheid.

Organiseer een activiteit

Tijdens de Week van de Valpreventie roepen het EVV, Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s alle verenigingen, organisaties, intermediairs, woonzorgcentra, gezondheids- en welzijnswerkers, en iedereen die in contact komt met 65-plussers, op om allerlei activiteiten rond valpreventie te organiseren. Het motto: ‘Blijf in beweging, doe het veilig!’.

Wil je ook deelnemen?

Net zoals vorig jaar rekenen we ook nu op jullie massale deelname en willen we de kaap van 1000 deelnemende organisaties overschrijden. Aarzel dus niet en registreer je organisatie tot en met 30 maart op www.valpreventie.be. Wil je daarnaast ook kans maken op de Award van de Week van de Valpreventie? Stel je dan voor 11 mei kandidaat, en wie weet sleept jouw organisaties de award in de wacht.