Gezonde kinderopvang

Welke dranken en tussendoortjes zijn gezond? Wat is een evenwichtige maaltijd? Hoe zorg je ervoor dat baby’s en peuters voldoende bewegen? En wat is een actief spel? Ook bij onthaalouders en in kinderdagverblijven is het belangrijk dat kinderen gezond eten, voldoende actief zijn en niet te lang neerzitten. Om de opvang hierin te ondersteunen, ontwikkelde het Vlaams Instituut Gezond Leven het project ‘Gezonde kinderopvang’. Gezonde kinderopvang focust op de invulling van een kwaliteitsvol beleid rond beweging, voeding, en de preventie van lang stilzitten. Je krijgt een hoop tips en tools mee om je eigen kinderopvang gezonder en energieker te maken.

Gezonde kinderopvang biedt concrete ondersteuning aan de hand van een vorming voor onthaalouders, begeleiders en coördinatoren van kinderdagverblijven. Via de vorming word je geïnformeerd en gesensibiliseerd over de bestaande aanbevelingen rond gezonde voeding, beweging en lang stilzitten, en leer je om een beleid rond deze gezondheidsthema’s op te starten of verder uit te bouwen.

Tijdens de vorming leer je aan de slag te gaan met handige materialen (online platform, Gezond gedacht bordspel voor personeel, affiches en folders

‘Gezonde kinderdagopvang’ maakt jouw opvang gezond! Zin om deel te nemen?

Prijs: 200€ + 35€ verplaatsingskosten per vorming

Extra info:

    • Duur vorming: +/- 3u
    • Datum, uur en locatie vorming: naar keuze (in samenspraak met lesgever)
    • Materialen van Gezonde kinderopvang ontvangen jullie tijdens de vorming
    • Gratis annuleren kan tot 14 dagen op voorhand.

Voor deze vorming werken we samen met de Vlaamse Logo’s en specifiek opgeleide lesgevers.
Contacteer het Logo uit uw regio om in te schrijven en geef voorkeur voor datum en locatie door.”

Deze opleiding maakt deel uit van het project 'Gezonde kinderdagopvang'.