Basisopleiding gezondheidsbevordering: Aan de slag met gezondheidscoaching

Deze meerdaagse opleiding geeft je de bagage om als (beginnende of ervaren) gezondheidsbevorderaar stevig in je schoenen te staan. Je maakt kennis met de 9 pijlers of het ‘DNA’ van kwaliteitsvolle gezondheidsbevordering, die de rode draad vormen doorheen de opleiding. Zo duik je in de complexe relatie tussen menselijk gedrag, omgeving en gezondheid, en krijg je tools aangereikt om hierop in te spelen. We leren je stap voor stap hoe je via rechtstreeks contact je doelgroep (individuen of groepen) kan stimuleren om gezond te leven. We reiken je werkwijzen aan zoals motiverende gespreksvoering en leren je hoe je je kan inspannen om gezondheidsongelijkheid te verkleinen en gezondheidsvaardigheden te vergroten.

Wat mag je verwachten?

Blended learning
Deze gloednieuwe editie van de basisopleiding bestaat uit een gevarieerde mix van e-learningmodules en een interactieve live lesdag. Hierdoor zijn de contactmomenten en verplaatsingen beperkt en kan je een groot deel van de lesinhouden op je eigen tempo doornemen. Er zijn telkens meerdere live lesmomenten waaruit je kan kiezen. Deze gaan afwisselend door in Brussel of Gent.

De e-learning is als volgt opgebouwd:

  • Module 1: basisbegrippen
  • Module 2: kennismaken met het werkveld
  • Module 3: het DNA van kwaliteitsvolle gezondheidsbevordering
  • Module 4: aan de slag met gezondheidscoaching

Op de live lesdag is er ruimte voor kennismaking, uitwisseling, vraag-en-antwoord en toepassing van de leerstof.

Op maat van jouw profiel
Bovendien zal deze editie ‘aan de slag met gezondheidscoaching’ specifiek op maat gemaakt zijn voor professionals die hun doelgroep (individuen of kleine groepen) via rechtstreeks contact willen motiveren tot een gezonde leefstijl.

Ben jij een gezondheidsprofessional die eerder preventieve acties of methodieken (vb. apps, sensibiliseringscampagnes, educatieve materialen, omgevingsinterventies, ...) ontwikkelt of implementeert en dus vooral gezondheid bevordert bij grotere doelgroepen, zoals leerlingen in een school, werknemers uit een onderneming, inwoners van een gemeente, alle Vlamingen, ..., volg dan de ‘basisopleiding gezondheidsbevordering: aan de slag met preventiemethodieken’.
Info en inschrijvingen
Niet zeker welke variant van onze basisopleiding geschikt is voor jou? Stuur een mailtje naar Lien.VanderBiest@gezondleven.be.

Praktisch verloop:

  • Je schrijft je in voor het live lesmoment waarop je aanwezig kan zijn.
  • 3 weken voor het live lesmoment krijg je toegang tot de e-learning. Die neem je individueel door op je eigen tempo. Hierin zit ook een kleine opdracht vervat ter voorbereiding van het live lesmoment.
  • Samen met de andere deelnemers neem je deel aan het live lesmoment op locatie (Gent of Brussel). Er is een broodjeslunch voorzien. Na afloop krijg je een certificaat van voltooiing van de opleiding.

Deze opleiding zal pas beschikbaar zijn tegen eind 2021-begin 2022. Wil je verzekerd zijn van je plaats? Stuur een mailtje naar opleiding@gezondleven.be en we plaatsen je op de wachtlijst.