Train-de-Trainer voor De Goed-Gevoel-Stoel: een stevig zitje

Maatschappelijk kwetsbare mensen hebben vaak naast allerhande materiële, fysieke en financiële problemen ook psychische problemen. Daarom ontwikkelde het Vlaams Instituut Gezond Leven in samenwerking met CEDES de ‘Goed-Gevoel-Stoel’, een groepsmethodiek om samen met mensen uit kwetsbare groepen te werken aan geestelijke gezondheid en mentale draagkracht.

Hoe zit het in elkaar?

Deelnemers werken aan hun eigen goed gevoel tijdens drie praatsessies en krijgen een pak tips om nadien individueel of met de groep Goed-Gevoel-acties te doen.

Wil je aan de slag?

Tijdens de train-de-trainer maak je niet alleen kennis met de verschillende onderdelen en materialen van de methodiek, maar leer je werken aan een positieve geestelijke gezondheid bij maatschappelijk kwetsbare groepen, verken je de mogelijkheden om in de eigen organisatie, buurt, gemeente, … de Goed-Gevoel-Stoel te introduceren en krijg je concrete tips die je in staat stellen om op een ludieke, originele en gepaste wijze aan de slag te gaan met geestelijke gezondheid bij maatschappelijk kwetsbare groepen.

Informatie over de Goed-Gevoel-Stoel vind je hier

In de train-de-trainer is er plaats voor maximum 20 personen.

Data en locaties

2019-11-18

09:30 - 16:30
Vlaams Instituut Gezond Leven - Gustave Schildknechtstraat 9 - 1020 Brussel

Prijs

€ 90.00

Lesgever(s)

Naomi Vanlessen (Gezond Leven) & Greet Op de Beeck (CEDES)