e-learning Train-de-trainer Gezond ouder worden, goed eten

De sessie ‘Gezond ouder worden, goed eten’ richt zich tot 60-plussers die nog zelfstandig wonen en grotendeels zelf instaan voor het aankopen en klaarmaken van hun voeding. De sessie brengt hen de nodige kennis en vaardigheden bij om gezonde en bewuste keuzes te maken wat eten en drinken betreft. Hierbij is er aandacht voor evenwichtige voeding en een gezond gewicht. Het gaat zowel over het voorkomen van overgewicht als van ondervoeding bij ouderen.

Tijdens de e-learning met live-sessie van de train-de-trainer maak je kennis met de inhoud van de sessie ‘Gezond ouder worden, goed eten’ en leer je om deze zelf toe te passen. Je krijgt ook concrete tips voor de organisatie en uitvoering ervan.

De sessie is een interactieve voedingsvoorlichting met beperkte theorie. De nadruk ligt op de praktijk, op oefeningen. De sessie kan losstaand gegeven worden en variëren qua duur en soort oefeningen. Of ze kan deel uitmaken van een vormingsreeks en worden aangevuld met een winkeloefening en/of kookworkshop.

Als deelnemer van de train-de-trainer kan je je na afloop kandidaat stellen als lesgever voor het geven van de sessie in een bepaalde regio (in samenwerking met het Logo).

Data en locaties

14-03-2022

10:00 - 11:00
Online

Prijs

€ 50

Lesgever(s)

Sarah Dries