NokNok/Geluksdriehoek.be gebruiken bij je cliënten

In deze interactieve workshop kies je ervoor om één van de websites - www.noknok.be of www.geluksdriehoek.be - beter te leren kennen en deze te gebruiken in je eigen gesprekken met jongeren (bij noknok) of (jong)volwassenen (bij geluksdriehoek).

Beide tools zijn ontwikkeld om mensen zelfstandig aan hun mentaal welbevinden te laten werken. Daarnaast kunnen ze in combinatie met face-to-face gesprekken een mooie aanvulling bieden in begeleidingen (door cliënten bijvoorbeeld bepaalde psychosociale vaardigheden te laten inoefenen of extra informatie te laten doornemen).

Inhoud?

Tijdens de workshop komen volgende onderwerpen aan bod:

 • Wat is ‘mentaal welbevinden’ of ‘geluk’? En waar kan je op inspelen om het ‘mentaal welbevinden’ te versterken?
  Aan de hand van stellingen maak je kennis met de bouwblokken van de geluksdriehoek.
 • Wat kan jouw cliënt doen op de website?
  Aan de hand van concrete casussen leer je de website (beter) kennen én gebruiken.
 • Hoe ga je als hulpverlener aan de slag met de website?
  Via uitwisseling met de andere deelnemers komen we tot enkele concrete tips en tricks om de tool te integreren in het gesprek met jouw cliënt.

Doelgroep?

De workshop is gericht op hulpverleners die cliënten naast face-to-face gesprekken extra willen ondersteunen met een online tool om vaardigheden rond mentaal welbevinden in te oefenen. Bijvoorbeeld: CLB-medewerkers, leerlingbegeleiders, psychologen en therapeuten, gespecialiseerde jeugdwerkers, …

Duur?

3uur

In deze tijd gaan we op een interactieve manier aan de slag en krijg je de nodige handvaten om nadien zelfstandig aan de slag te gaan met de website

Kostprijs?

€450 + €35 verplaatsingskostenKortingstarief: €300 + 35€ verplaatsingskosten (voor onderwijsinstanties, sectororganisaties en organisaties die werken naar mensen in maatschappelijk kwetsbare situaties)

  Meer info of aanvraag starten?