Vorming Bewegen op Verwijzing-coach

Iedere Bewegen op Verwijzing-coach volgt een verplichte vorming bij Vlaams Instituut Gezond Leven vzw. Die duurt drie dagen en is alleen toegankelijk voor coaches van goedgekeurde projecten.

Dag 1: wegwijs in Bewegen op Verwijzing

Je krijgt informatie over gezondheidsbevordering en achterliggende factoren waarom mensen actief of inactief zijn.
Ook dompelen we je onder in Bewegen op Verwijzing. Met informatie over materialen, software en administratieve verwachtingen. En over het lokale intersectorale netwerk, de communicatie met de huisartsen en de inhoud van de verwijsbrief.

Begeleider: Luc Lipkens

Dag 2: inzicht in kwetsbare groepen

Bewegen op Verwijzing richt zich op patiënten met een gezondheidsrisico en een passieve leefstijl. Tijdens de vorming maak je kennis met je doelgroep. Welke rol speelt lichaamsbeweging in hun leven? Wat houdt hen tegen om te bewegen? En hoe benader je hen als zorgverlener?

Je leert ook van de testprojecten in Leuven. Zij delen hun ervaringen over de rol van de coach en de vereisten van het lokale beweegaanbod. Daarbij staan acht b's centraal: bruikbaarheid, betaalbaarheid, bereikbaarheid, beschikbaarheid, begrijpbaarheid, bekendheid, betrouwbaarheid en begrip.

Begeleiders: Wouter Cox, Dempsey Demeyer en Luc Lipkens

Dag 3: mensen motiveren

Vandaag leer je de ins en outs van motivationeel interviewen – in de theorie én de praktijk. Met rollenspelen bereid je je voor op de individuele en groepsgesprekken. Ook krijg je inzicht in de zelfdeterminatietheorie. Die stelt dat er drie drijfveren zijn voor motivatie: competentie, autonomie en verbondenheid.

Begeleiders: Dempsey Demeyer en Luc Lipkens

Meer info over Bewegen Op Verwijzing-coach.

Data en locaties

03-12-2021

09:00 - 17:00
Vlaams Instituut Gezond Leven, Gustave Schildknechtstraat 9, 1020 Brussel

07-12-2021

09:00 - 17:00
Vlaams Instituut Gezond Leven, Gustave Schildknechtstraat 9, 1020 Brussel

13-12-2021

09:00 - 17:00
Vlaams Instituut Gezond Leven, Gustave Schildknechtstraat 9, 1020 Brussel

Prijs

€ 0

Lesgever(s)

Gezond Leven stafmedewerker & externe lesgevers

Extra info

Gratis opleiding