Opleidingen

Als Vlaams Instituut Gezond Leven streven we naar een gezond leven in een gezonde omgeving voor iederéén. Dat is onze missie. En die missie loopt als rode draad doorheen onze werking en dat merk je duidelijk aan de online en offline vormingen en consultancy die we aanbieden. We geloven dat we met z’n allen een steentje kunnen bijdragen aan een ‘gezonder Vlaanderen’: als sector preventieve gezondheidszorg, maar ook als zorgverlener (huisarts, specialist, verpleegkundige, maatschappelijk werker, apotheker, diëtist, beweegcoach …) of zorginstelling, als gemeente, bedrijf, school, vereniging …

We plannen heel wat vormingen. Trekt er eentje je aandacht? Schrijf je dan meteen in, de plaatsen zijn vaak beperkt. Bepaal je liever zelf waar en wanneer je bijleert? Dan zijn onze e-learnings ongetwijfeld jouw ding. Ook hebben we verschillende ‘kant-en-klare’ lezingen en workshops die je gewoon kan aanvragen. En last but not least: we geven eveneens vormingen en adviezen op maat van jouw werking of organisatie. Hieronder ontdek je wat je allemaal bij Gezond Leven kan bijleren.

Vormingen en advies op maat

Hoe kunnen we mensen er in onze organisatie toe aanzetten gezond te eten, voldoende te bewegen en/of minder lang stil te zitten via een techniek als nudging? Hoe motiveren we mensen om te stoppen met roken of de gepaste hulp op te zoeken? Hoe kunnen we op school samen met jongeren aan hun mentaal welbevinden werken? Mensen belonen voor gezond gedrag, werkt dat? Hoe integreren we een preventief gezondheidsbeleid in onze organisatie? Hoe evalueren we onze acties en projecten? Hoe werken we aan gezondheid met mensen in maatschappelijk kwetsbare situaties?

Zoek je bij dit soort vragen ondersteuning op maat, dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Formules

Samen bekijken we welke ondersteuningsvorm het best jouw vragen en noden beantwoordt. Het kan bijvoorbeeld gaan over:

  • een eenmalige vorming of gastles;
  • een of meerdere interactieve sessies of workshops;
  • een eenmalig advies of kort adviestraject (bv.: feedback op communicatiematerialen);
  • een uitgebreid advies- of consultancytraject (bv. bij het opzetten van een sensibiliseringscampagne of het ontwikkelen en uitrollen van een preventief gezondheidsbeleid in je organisatie);

Tarieven

Voor het geven van een vorming of workshop op maat hanteren we een uurprijs van € 100, met een vast starttarief van 200 euro voor vormingen die twee uur of minder duren. Daarnaast vraagt maatwerk ook de nodige voorbereiding. Wil je weten hoeveel de workshop of vorming die je wil organiseren, zou kosten? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan bij onze collega Leen!

Voor consultancy hanteren we voor non-profit organisaties een uurprijs van € 100 en een dagprijs (vanaf 6uur of meer) van € 600. Voor profitorganisaties bedragen die tarieven respectievelijk € 150 en € 900.