Je hoeft tijdelijk geen verwijsbrief op te stellen voor de patiënten die je wil ondersteunen en motiveren om meer te bewegen. Dat besliste Domus Medica samen met het Vlaams Instituut Gezond Leven. Op die manier willen we je administratief ontlasten tijdens deze corona-uitbraak en de weg naar meer beweging voor je patiënten open houden.

Bewegen Op Verwijzing kan dus wel blijven gebeuren. De Bewegen Op Verwijzing-coach zal hiervoor als volgt te werk gaan:

  1. De coach belt vóór het intakegesprek met jou.
    1. Als er contra-indicaties zijn of verdere onderzoeken nodig blijken, dan moet deze patiënt eerst bij jou langskomen.
    2. Als er geen contra-indicaties zijn of verdere onderzoeken niet nodig blijken, dan kan de patiënt starten met Bewegen Op Verwijzing.
  2. Wanneer de coronacrisis gestabiliseerd is, neemt de patiënt contact op met jou voor de verwijsbrief. De Bewegen Op Verwijzing-coach moet de ondertekende verwijsbrief bewaren.
  3. Tijdens de huidige maatregelen gaat de coaching corona-proof door. De coaching gebeurt veel via telefoon of beeldbellen.

De Bewegen Op Verwijzing-coach blijft jou en je patiënten professioneel bijstaan. Zo krijgen jouw patiënten de best mogelijke zorg zonder je administratief te belasten. Je blijft zoals gewoonlijk op de hoogte van het traject dat je patiënt zal afleggen: de coach brengt verslag bij je uit. Natuurlijk kan je nog altijd een verwijsbrief maken tijdens het consult. Jouw impact op de attitude en motivatie van patiënten is van groot belang.