Zitdans: De handleiding omvat een aanbod van een tiental eenvoudige zit- en combidansen (met en zonder materiaal) in kring op stimulerende muziek. Zeer geschikt voor een ouder publiek. Genieten in de beweging is hier het leidmotief.

Stoelaerobics: Bewegen op en rond stoelen is niet enkel geschikt voor ouderen! Deze handleiding is bedoeld voor personen die (willen) bewegingsles geven aan ouderen en bevat, naast een 300-tal oefeningen die op muziek worden uitgevoerd op en rond de stoel, ook drie uitgewerkte typelessen met en zonder materiaal.

Praktisch

Tips:

  • Op aanvraag kan een train de trainer aangeboden worden voor kinesitherapeuten, ergotherapeuten, animatoren en verpleegkundigen m.b.t. stoelaerobics en zitdans, aan groepen van 10 tot 30 personen; Beschikken over een ruime (sport)zaal is wenselijk; prijs per uur vorming: €70 euro + 0,40 euro/km verplaatsingskosten; Inbegrepen: FROS-lesgever, gebruik materiaal, praktijk en theorie. Niet inbegrepen: syllabus; contact via vlaamsbrabant@fros.be.
  • Meer inspiratie over sportprojecten voor ouderen vindt u op de website van de Federatie voor Recreatie en Omnisport (FROS) en de BLOSO sportelcampagne.