BOEBS ... wat is dat eigenlijk?

BOEBS helpt je om op maat van jouw gemeente of buurt hierop antwoorden te formuleren. Deze website biedt je de tools om een valpreventiebeleid op te zetten naar de thuiswonende ouderen in jouw gemeente.

De kern is ouderen bewust maken van de risico’s op vallen en mogelijkheden aanleren om vallen te voorkomen. BOEBS maakt het de gemeente en lokale organisaties die werken voor en met ouderen makkelijker om werk te maken van meer beweging en een veilige woon- en leefomgeving, enkele van de belangrijkste aandachtspunten bij valpreventie.

Je vindt hier alle informatie en begeleidende materialen om het project in jouw gemeente of buurt op poten te zetten. Voor elke stap is er een bijhorende handleiding en eventuele tools. Bekijk ook de fiche met hapklare informatie over BOEBS. Wil je meteen aan de slag? Ga dan meteen naar stap 1.

Wil je een snelle onderdompeling in BOEBS? Lees dan zeker het BOEBSBLAD. Een krantje vol inspirerende voorbeelden en getuigenissen van huidige BOEBS gemeenten. Veel leesplezier!