Is je klas opgewassen tegen ups en downs? Durven ze op elkaar rekenen? Zijn ze fiere avonturiers? Dan hebben wij de missie voor jou. Het Vlaams Instituut Gezond Leven stelt voor: Expeditie Geluk! Doe mee met jouw klas op vrijdag 19 november.

Expeditie Geluk campagnebeeld finaal

Expeditie Geluk, voor échte avonturiers

Expeditie Geluk is een gratis online event waar we samen met de leerlingen van de lagere school op een interactieve manier werken rond mentaal welbevinden. In een virtuele wereld vol stimulerende opdrachten, trekken ze met de klas op tocht naar schatteneiland. Maar om daar te geraken, moeten ze natuurlijk eerst de hindernissen doorstaan! Bewijzen ze zichzelf als echte avonturiers? Dat verdient een vet klasfeest met hun favoriete artiesten!

Schrijf je klas in en wij doen de rest

Ben jij leerkracht in het lager onderwijs en is jouw klas klaar voor het avontuur? Inschrijven is eenvoudig én gratis!

De inschrijvingen zijn afgelopen.

Verzamel geluksmunten

Verzamel geluksmunten en verover de schat

Tijdens de virtuele expeditie voeren de leerlingen opdrachten uit. Elke uitgevoerde opdracht is een geluksmunt waard. En zo’n geluksmunt die wil je hebben, want met de geluksmunten op zak gaan de poorten van schatteneiland open! Neem tijdens de expeditie allerlei zotte foto’s van de klas en deel ze met ons. Zo maak je kans op een extra, knotsgekke verrassingsprijs voor de hele klas!

Zo stippel je de expeditie uit

Zo stippel je jouw expeditie uit!

Voor je op expeditie vertrekt, is het natuurlijk altijd handig om extra goed voorbereid te zijn. Kuiten ingesmeerd? Schatkaart bij de hand? Check! Om zowel leerkrachten als leerlingen goed op te warmen, voorzien we van 15 tot 18 november de geluksweek, een themaweek met bijhorende lesmaterialen die je volledig kan afstemmen op jouw klas. Zo kunnen de leerlingen bijvoorbeeld op maandag kennismaken met de bouwblokken van de geluksdriehoek en op donderdag een challenge aangaan van één van onze influencers. De lesmaterialen ontvang je na inschrijving. En of je meedoet aan de geluksweek en hoeveel tijd je hieraan spendeert, dat kies je helemaal zelf!

Vraag & antwoord

Ben je een ouder en wil je dat je kind meedoet?

Wil je jouw kind en zijn/haar/hun klasgenootjes op een interactieve manier laten werken rond mentaal welbevinden?

Opgebouwd volgens de geluksdriehoek

Expeditie Geluk maakt deel uit van het bredere project ‘geluk in de klas’ en is net zoals de geluksdriehoek opgebouwd uit verschillende zones. Ontdek meer over dit project op www.gezondleven.be/gelukindeklas

Aparte stukken geluksdriehoek GL geluksdriehoek rgb

Zit je met vragen? Contacteer ons!

Wij helpen je graag verder. Dat kan door een mail te sturen naar eline.dedecker@gezondleven.be of door gebruik te maken van het contactformulier.