Benieuwd hoe een virtuele expeditie verloopt, of welke obstakels op weg naar het klasfeest liggen? Dat ontdek je hier!

Jullie missie

Jullie klas is uitgekozen door het ‘Departement van Ruimtezaken’ om als eerste klas ter wereld op ruimte-expeditie naar planeet Pa-R-ty te gaan. Proficiat!

Door een raketcrash belanden jullie op een nog onbekende planeet, Planeet G£LúK, en liggen alle voorwerpen uit je raket verspreid over die planeet. Planeet G£LúK bestaat uit 4 zones, gekoppeld aan de onderdelen van de geluksdriehoek. In iedere zone zijn 3 voorwerpen te vinden: 1 voor elke graad.

Die voorwerpen krijg je niet zomaar terug. Van de bewoners van planeet G£LúK moet je met jouw klas eerst een gelukbevorderende opdracht doen. Hebben jullie 4 voorwerpen verzameld? Dan kunnen jullie verder vliegen naar Planeet Pa-R-ty waar DJ Olly Wannabe jullie opwacht voor een heus klasfeest. Atmo-sfeer verzekerd!

En geen zorgen, als leerkracht sta je er niet alleen voor. Gezond Leven zorgde voor veel handige materialen om jouw expeditie vlotjes te laten verlopen.

Expeditie Geluk Planeet PC

De Expeditie in een notendop

De virtuele wereld

Expeditie Geluk is een online game voor klassen van het lager onderwijs. Kinderen gaan dus niet individueel op expeditie, maar in klasverband.

Jullie duiken samen in een virtueel universum dat je projecteert op het smartboard of op een groot scherm vooraan in de klas.

De klasopdrachten

In die virtuele wereld gaan jullie op zoek naar voorwerpen, waaraan een opdracht gekoppeld is. Die opdracht krijgen jullie telkens van één van de Expeditie Geluk hosts. De opdrachten voeren jullie uit in de klas zelf. Analoog, dus 😉.

Elk van de opdrachten draagt bij tot belangrijke levensvaardigheden, zoals: jezelf kunnen zijn, je goed voelen, goed omringd zijn en omgaan met moeilijke momenten.
Voor elke graad lager onderwijs zijn er 4 opdrachten op maat gemaakt, maar het staat je vrij de opdracht te kiezen. Jij kent jouw klas best!
Elke opdracht duurt gemiddeld 45 tot 50 min.

Benieuwd naar de opdrachten? De blijven nog top secret, maar ontdek hier wel al een korte omschrijving van de klasopdrachten.

Uiteraard krijg je na inschrijving onmiddellijk toegang tot alle opdrachtenfiches, materialen en video's. Meer nog: de cockpit met alle info en materialen blijft het hele schooljaar lang toegankelijk!

EG Sterren 2024


De bewoners van Planeet G£LúK

De bewoners van Planeet G£LúK zijn niet van de minste!

Het zijn echte rolmodellen van de kinderen, zoals TikTokkers Timon, Elias en Steffi, #LikeMe-ster Sali en Ketnet-wrappers Héritier en Thomas.

Met video’s die verstopt liggen in de virtuele wereld, dagen ze je klas uit om de opdrachten uit te voeren.

Atmo-sfeer verzekerd!


Het klasfeest

Zijn minstens 4 klasopdrachten geslaagd? Dan kunnen jullie verder vliegen naar planeet Pa-R-ty!

Hier leert Steffi Mercie de leerlingen een dansje aan én kunnen jullie feesten op een DJ-set van niemand minder dan Olly Wannabe!

Jullie kiezen zelf wanneer jullie het feest laten losbarsten, maar hou wel rekening met de openingsuren van de ruimte-disco! (de deuren sluiten, net als het spel, onherroepelijk na de Kerstvakantie).

Het spel, stap voor stap


Bekijk de aftermovie

Deze voert je mee naar de wereld van Expeditie geluk...