Benieuwd hoe een virtuele expeditie verloopt, of welke obstakels op weg naar het klasfeest liggen? Dat ontdek je hier!

Jullie missie

Jullie klas is uitgekozen door het ‘Departement van Ruimtezaken’ om als eerste klas ter wereld op ruimte-expeditie naar planeet Pa-R-ty te gaan. Proficiat!

Door een raketcrash belanden jullie op een nog onbekende planeet, Planeet G£LúK, en liggen alle voorwerpen uit je raket verspreid over die planeet. Planeet G£LúK bestaat uit 4 zones, gekoppeld aan de onderdelen van de geluksdriehoek. In iedere zone zijn 3 voorwerpen te vinden: 1 voor elke graad.

Die voorwerpen krijg je niet zomaar terug. Van de bewoners van planeet G£LúK moet je met jouw klas eerst een gelukbevorderende opdracht doen. Hebben jullie 4 voorwerpen verzameld? Dan kunnen jullie verder vliegen naar Planeet Pa-R-ty waar DJ Olly Wannabe jullie opwacht voor een heus klasfeest. Atmo-sfeer verzekerd!

En geen zorgen, als leerkracht sta je er niet alleen voor. Gezond Leven zorgde voor veel handige materialen om jouw expeditie vlotjes te laten verlopen.

Expeditie Geluk Planeet PC

De virtuele wereld

De hele maand november kan je je klasraket naar het virtueel universum lanceren. Het virtueel universum projecteer je op het smartboard of op een groot scherm vooraan in de klas.

De poorten naar deze virtuele wereld sluiten op 2 december 2023.
Wij zijn niet verantwoordelijk voor klassen die zich nog in de virtuele wereld bevinden na het sluiten van het wormhole. Zij zullen helaas niet meer naar de aarde kunnen terugkeren. Onze excuses voor dit ongemak.👽

De klasopdrachten

Elk van de opdrachten draagt bij tot belangrijke levensvaardigheden, zoals: jezelf kunnen zijn, je goed voelen, goed omringd zijn en omgaan met moeilijke momenten.
Voor elke graad lager onderwijs zijn er 4 opdrachten op maat gemaakt, maar het staat je vrij de opdracht te kiezen. Jij kent jouw klas best!
De duur van de opdrachten varieert tussen

Benieuwd naar de opdrachten? De blijven nog top secret, maar ontdek hier wel al een korte omschrijving van de klasopdrachten.

Uiteraard krijg je na inschrijving toegang tot alle opdrachtenfiches en materialen. Meer nog: de cockpit met alle info en materialen blijft het hele schooljaar lang toegankelijk!

EG Sterren B 1 1


De bewoners van Planeet G£LúK

De bewoners van Planeet G£LúK zijn niet van de minste!

Het zijn echte rolmodellen van de kinderen, zoals TikTokkers Timon, Elias en Steffi, #LikeMe-ster Sali en Ketnet-wrappers Héritier en Thomas.

Met video’s die verstopt liggen in de virtuele wereld, dagen ze je klas uit om de opdrachten uit te voeren.

Atmo-sfeer verzekerd!


Het klasfeest

Zijn minstens 4 klasopdrachten geslaagd? Dan kunnen jullie verder vliegen naar planeet Pa-R-ty!

Hier leert Steffi Mercie de leerlingen een dansje aan én kunnen jullie feesten op een DJ-set van niemand minder dan Olly Wannabe!

Expeditie Geluk Heritier Ster

WIN WIN WIN: Héritier (bekend van Ketnet) in jouw klas

Deelnemende klassen worden niet enkel beloond met een fantastische game en ervaring, ze maken ook kans op een heuse klasprijs!

Tussen ons gezegd en gezwegen: die is de moeite, want niemand minder dan Héritier Tipo (Ketnet-wrapper) komt naar de winnende klas!

Hoe deelnemen? Door leuke foto’s van tijdens Expeditie Geluk in te zenden.

Expeditie Geluk Cockpit PC

Hulp voor leerkrachten

Gezond Leven wil dat jouw Expeditie Geluk vlekkeloos en zonder al te veel moeite verloopt.

Na inschrijving krijg je daarom toegang tot een goed gevulde cockpit van je klasraket. In die cockpit vind je alle nodige documenten voor lancering:

  • een handleiding;
  • alle klasopdrachten stap –voor stap uitgelegd (incl. printbare bijlages);
  • leuke gespreksstarters;
  • inspiratie om je klas om te toveren in thema ‘in space’;
  • interessante kennisclips;
  • - ….

In de cockpit kan je het spel ook uittesten, gewoon op het gemak thuis, zonder een klas vol kwetterende kids.