Generatie rookvrij

Kinderen kopiëren gedrag, ook rookgedrag. Gun kinderen een rookvrije toekomst door mee te werken aan een Generatie Rookvrij.

Ieder kind moet de kans krijgen om rookvrij op te groeien. Dit in een omgeving waar er niet gerookt wordt en zonder verleidingen om te gaan roken. Zo kunnen kinderen en jongeren opgroeien als een generatie die zelf kan en zal kiezen voor een gezonde, rookvrij toekomst, een Generatie Rookvrij.

Elke dag raken nog te veel jongeren en kinderen verslaafd aan roken. Met alle gevolgen van dien. Roken veroorzaakt ziekten als kanker, hart- en vaatziekten, longziekten, blindheid, ontstekingen… Ook passief roken schaadt de gezondheid.

Toch vinden we het nog steeds normaal dat kinderen en jongeren beginnen met roken. Met Generatie Rookvrij willen we ouders helpen in hun keuze om hun kinderen rookvrij te laten opgroeien.

Lees meer op www.generatierookvrij.be

Samen op weg naar een Generatie Rookvrij

Kom op tegen Kanker en Stichting tegen Kanker lanceerden dit initiatief. De uitwerking gebeurt in samenwerking met het Vlaams Instituut Gezond Leven, de Vlaamse Vereniging voor Respiratoire Gezondheidszorg en Tuberculosebestrijding (VRGT) en Fonds des affections respiratoires (FARES).

Ook de Belgische Cardiologische Liga, de Gezinsbond, Service d'Etude et de Prévention du Tabagisme (SEPT), en Observatoire de la Santé du Hainaut schaarden zich achter de missie.

Intussen is er een groeiende groep van organisaties die Generatie Rookvrij steunen