Gezond op de werkvloer

Iedereen gezond op de werkvloer? Strak plan. Je wil een gezondere onderneming, maar je weet niet hoe? Of jullie hebben al enkele gezonde acties lopen, maar willen jullie dit meer gestructureerd en succesvoller aanpakken? Een bedrijfscoach helpt in een 20-uren-traject je onderneming om een preventief gezondheidsbeleid op te zetten.

Wat is Gezond op de werkvloer?

Een gezonde leefstijl wordt al te vaak beschouwd als een individuele keuze, maar de omgeving oefent een minstens even grote invloed uit op de keuzes van mensen. Gezondheid en werk zijn immers nauw met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Werk heeft impact op de gezondheid van de beroepsactieve bevolking en de gezondheid van de bevolking heeft een impact op het werkvermogen en op de werkzaamheidsgraad.

Heel wat ondernemingen willen iets ondernemen om een gezonde werkomgeving voor hun werknemers te creëren, maar weten niet hoe te starten. Een coach Gezond op de werkvloer helpt om ervoor te zorgen dat gezondheid een vaste plaats in de onderneming krijgt en door iedereen op de werkvloer gedragen wordt. 

Misschien voorziet jouw onderneming zelf al een aantrekkelijke fruitmand of terugbetaling van actief woon-werkverkeer? Dan behoren jullie tot één van die ondernemingen die alvast op goede weg zijn! Vaak zijn het echter dezelfde gemotiveerde werknemers die de trap nemen in plaats van de lift of voor de waterfontein kiezen. Ook deze ondernemingen kunnen een duwtje in de rug gebruiken en beroep doen op een coach Gezond op de werkvloer. De coach gaat ook met jullie aan de slag om van losse acties tot een gedragen en succesvol preventief gezondheidsbeleid te komen. 


Als onderneming is het nog steeds mogelijk om met een coach Gezond op de werkvloer hetzelfde traject af te leggen zonder subsidie, voor eigen rekening.
De contactgegevens van de opgeleide coaches kun je hier raadplegen.

Je kunt als onderneming ook zelf een preventief gezondheidsbeleid uitbouwen en kan hiervoor beroep doen op de kadermethodiek Gezond Werken.
Hoe je dat doet, lees je hier.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe subsidies of nieuwe initiatieven in kader van Gezond Werken, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Bedrijfscoaching 1

“Fantastisch om de groei van een bedrijf van dichtbij mee te maken” 

Tim De Vilder, coach Gezond op de werkvloer

Bedrijfscoaching 2

“Collega’s die over de middag samen bewegen, komen graag werken” 

Walter Tonoli, CEO van The Belgian

Bedrijfscoaching 3

"Bedrijven die met de handen in het haar zitten rond gezondheid op het werk, raad ik zeker een coach aan!” 

Wannes De Loore, Communitymanager van Netwerk

“Acties hoeven niet duur en uitgebreid te zijn. 

Voor ons is het belangrijkste dat iedereen gemotiveerd aan de slag kan”

Wat moet de onderneming doen?

Als onderneming stel je enkele werknemers ter beschikking die samen met de coach gedurende 4 aparte modules aan de slag gaan. 

Hoe beroep doen op bedrijfscoach? 

Je kan beroep doen op een opgeleide coach door online een subsidieaanvraag in te dienen.

Wie kan coach worden?

Iedere coach die veranderprocessen kan begeleiden, maar ook inzicht heeft in de manier waarop ondernemingen functioneren, kan een kandidatuur indienen.

Partners:

Bedrijfscoaching Partners