Afhankelijk van je onderneming, kan je al dan niet aanspraak maken op een terugbetaalde coach. De coach begeleidt je onderneming in het opzetten van een gezondheidsbeleid, niet in het uitvoeren van specifieke acties rond preventieve gezondheid.

In aanmerking voor terugbetaalde coach 

Als je in aanmerking komt voor een terugbetaalde coach, betekent dit dat je een deel van de kostprijs van de coach zelf betaalt en het grootste deel door de overheid gedragen wordt. Concreet komt dit erop neer dat je zelf 500 euro betaalt als onderneming voor 20 begeleidingsuren en de overheid hiervoor 1000 euro bijdraagt.  

Richtprijs 

Als je niet in aanmerking komt voor terugbetaalde coach, blijft de volledige begeleiding dezelfde (20 uur), maar volgens een richtprijs van 1.500 euro. Deze richtprijs kan van coach tot coach verschillen. 

Een onderneming kan voor procesbegeleiding met subsidie geen andere subsidies voor opleiding en advies aanvragen. Dubbele financiering is niet toegestaan.

Hoe uitbetaling ontvangen? 

 Als onderneming bezorg je bij het intakegesprek de bevestiging van je recht op uitbetaling aan de bedrijfscoach. Na module 3 en module 4, of helemaal op het einde van het traject, ontvang je van de bedrijfscoach een factuur voor je eigen bijdrage. De factuur zal opgesteld worden aan een tarief van € 25 per uur excl. BTW, met een maximum van 20 uur. Bij facturatie op het einde van het traject zal dit € 500 excl. BTW zijn, bij een opsplitsing van de facturatie in 2 delen zal dit na module 3 € 412,5 excl. BTW bedragen en na module 4 € 87,5 excl. BTW. 

Het andere gedeelte wordt door de coach gefactureerd aan de projecthouder en kom je als onderneming niet meer in tussen.