Walter Tinoli, CEO van beveiligingsmaatschappij The Belgian

“Collega’s die samen bewegen komen graag werken”

Bedrijfscoaching 2

Walter Tonoli, CEO van beveiligingsmaatschappij The Belgian, is dit jaar 60 geworden. Toen hij merkte dat zijn conditie beter was dan de twintigers in zijn bedrijf, besefte hij dat het anders moest. Hij besloot samen met een bedrijfscoach van Gezond op de Werkvloer zijn werknemers te motiveren om gezonder te leven.

Vlaams Instituut Gezond Leven kent subsidies toe aan bedrijven die samen met een bedrijfscoach een actieplan rond gezondheid op het werk kunnen opstellen. The Belgian koos voor bedrijfscoach Annelies Boelaert. 

“We stelden een werkgroep samen met werknemers van elk niveau die met Annelies aan een actieplan werkt rond gezondheidsthema’s, zoals beweging, gezonde voeding en stoppen met roken. Ik heb al veel positieve reacties gehoord over de interactieve coaching waarmee Annelies werkt”, vertelt Walter.

Ondertussen namen enkele collega’s van Walter het initiatief om mee te doen aan een ‘recreatlon’ of recreatieve triatlon en binnenkort waarschijnlijk ook een loopwedstrijd. “Als werknemers een activiteit voorstellen, sponsoren we het inschrijvingsgeld met veel plezier. Na zo’n sessie zijn de collega’s de volgende dag enthousiast, wat de teamspirit verhoogt”, besluit Walter.

Wil je ook een bedrijfscoach onder de arm nemen?