Als coach stippel je samen met de onderneming een preventief gezondheidsbeleid uit. Dat is complementair aan de initiatieven in het kader van de wetgeving Welzijn op het werk. Een coach gaat stapsgewijs aan de slag en probeert de onderneming te ondersteunen bij de organisatie en communicatie.

Wat houdt het werk van de coach in? 

Hierbij gaat vooral aandacht naar draagvlak creĆ«ren binnen de onderneming en het in kaart brengen van de noden en behoeften. Om dan tot slot tot een concreet actieplan te komen en dit in een latere fase eveneens te evalueren. De coach voorziet hiervoor 5 contactmomenten met de onderneming, gespreid over 6 maanden. In totaal zal de begeleiding 20 uur in beslag nemen, waarvan je 13 uur effectief in de onderneming begeleiding voorziet en 7 uur voorbereidingstijd. Als coach kies je zelf je workload. Je beslist dus zelf hoeveel trajecten je wil of kan begeleiden. 

Eens als coach aan het werk, neem je deel aan 2 intervisies per jaar. Als coach werk je als zelfstandige (in hoofd- of in bijberoep) of ben je werknemer bij een organisatie die je vrijstelt om deze opdracht uit te voeren. 

Wie kan bedrijfscoach gezondheidsbeleid worden? 

Iedereen met een hart voor preventie, die gemotiveerd is om preventie te helpen uitdragen in ondernemingen en die deskundig is om ondernemingen hierin te ondersteunen, kan zich kandidaat stellen. De vooropleiding is minder belangrijk. We zoeken geen personal coaches, maar coaches die veranderprocessen kunnen begeleiden en sturen. De coach heeft inzicht in de manier waarop ondernemingen functioneren en gestructureerd zijn. Ervaring bij het coachen van ondernemingen op vlak van gezondheid is een meerwaarde. Het is erg belangrijk dat je als coach in je kandidatuurstelling duidelijk en bondig aantoont hoe je deze deskundigheid hebt opgebouwd en wat de specifieke inhoud van eventueel huidige of eerdere functies inhield. Hierbij zijn aantoonbare referenties van belang.

Word coach 

Om coach te worden moet je een kandidatuur indienen. Laat hier je gegevens achter en je wordt op de hoogte gebracht van zodra er terug een selectieprocedure start. 

Op dit moment zijn er geen extra coaches nodig en loopt er geen selectieprocedure. Wil je graag op de hoogte gehouden worden als er terug een opleiding georganiseerd wordt? Laat dan hier je gegevens achter.