Gezond Opvoeden

Hoe leer ik mijn kinderen groenten eten? Moet ik mijn kind verplichten om te sporten, ook al vindt hij geen enkele sport leuk? En kan ik mijn kinderen verbieden te roken als ik zelf rook?

Vragen over gezondheid, moeilijk eetgedrag, vrije tijd en tv komen allemaal voor in top 10-lijstjes van de meest gestelde opvoedingsvragen aan Opvoedingswinkels en de Opvoedingstelefoon. Op www.gezondopvoeden.be vinden ouders van kinderen en jongeren tussen 2 en 18 jaar info en tips over hoe ze hun kinderen gezonde leefgewoonten kunnen aanleren.

Met behulp van artikels, filmpjes waarin herkenbare discussies tussen ouders en kinderen worden nagespeeld, interactieve tests en doe-opdrachten geeft de website ouders de kans om over concrete situaties na te denken of zelf hun opvoedingsvaardigheden aan te scherpen.

Promotiematerialen

Organisaties en/of gezondheidsprofessionals die de website willen bekendmaken, kunnen deze materialen downloaden:

Kaartjes

Gezins- en opvoedingsondersteuners kunnen een drieluik van kaartjes meegeven aan ouders met een opvoedingsvraag over een gezondheidsthema om hen zo gepast door te verwijzen. De kaartjes kunnen ook gebruikt worden bij een infostand op een ouder- of vormingsavond, bij een thematische infostand in een bibliotheek, een wachtruimte,…

Affiches

De affiches kunnen opgehangen worden in wacht- en spreekruimtes waar veel ouders komen (huisarts, diëtist, psycholoog, clb, ziekenhuis,…) of bij een infostand op een ouderavond, in de bibliotheek, …

Webbanner

Een webbanner kan je gebruiken op websites of in online communicatie.

  • Contact: Stien.vandierendonck@gezondleven.be
  • Voor wie: Zowel voor gezondheidsprofessionals (zoals opvoedings- en gezinsondersteuners, diëtisten, lokale ambtenaren gezondheids- en gezinsbeleid, kinderopvang, scholen, psychologen, partners van de Huizen van het Kind, wijkgezondheidscentra, …) als voor ouders van kinderen van 2 tot 18 jaar.