Dit project werd uitgebreid en positief geëvalueerd bij 70 kinderdagverblijven in een proefproject van 1 jaar. Enkele getuigenissen van deelnemers:

 “Het project is zeer interessant. Het heeft ons gestimuleerd om meer rond beweging en gezonde voeding te werken. We blijven het zeker gebruiken! Het is echt een meerwaarde geworden voor ons kinderdagverblijf!”

“Door de vragenlijsten kregen we een zicht op onze situatie en met kleine acties die passen in de werking hebben we al veel kunnen bereiken!”

“Ik vond het een super initiatief, een mooie bruikbare map om intern mee te werken, en begrijpelijk voor onze medewerkers. Dit is iets wat we jaarlijks zullen hernemen. Mogelijks kunnen we niet elke ouder overtuigen om gezond te eten, doch merken wij dat we bij onze begeleiders iets teweeg hebben gebracht en dat vinden wij ook al super!”

“Mooi project, het helpt ons om actief en bewust bezig te zijn met een gezonde levensstijl voor kinderen en onszelf.”

Deze infografiek vat de belangrijkste bevindingen samen. Wil je meer weten? Bekijk dan zeker het volledige evaluatierapport en de manier waarop het Vlaams Instituut Gezond Leven evalueert.

Gezondekinderdagverblijven Evaluatie