Lekker Fris

In de klas zorgen stiften, lijm, verf, bordkrijt, meubelen en de aanwezigen voor luchtvervuiling. Als je je klas onvoldoende ventileert, dan daalt de kwaliteit van de lucht. Uit onderzoek blijkt dat te weinig ventilatie en te veel vervuilende stoffen in de klaslucht zorgen voor slechtere leerprestaties. Een goede luchtkwaliteit zorgt voor een gevoel van comfort, gezondheid en welzijn voor iedereen op school. Met het educatief pakket 'Lekker Fris' kan je in de lagere school aan de slag rond het thema binnenluchtkwaliteit.

Praktisch

Het lespakket is bedoeld voor leerlingen van het 3e en 4e leerjaar.  

Het omvat vier verhaaltjes over ventileren, verluchten en opruimen. Het lesboekje zit samen met taalspelletjes, knutselactiviteit, geurproef, puzzelspel… in een handige ringmap.

Deze materialen zijn gratis te verkrijgen. Mag het wat meer zijn? Dan kan je ook een CO2-meter uitlenen. 

De projectmaterialen 

Je kan aan de slag met verschillende materialen.  Lees grondig hoe je dit kan doen in de handleiding.

  • Kies je ervoor om enkel posters op te hangen?
  • Wil je deze keer enkel met de CO2-meter aan de slag?
  • Of wil je enkele materialen zoals het spel, het liedje, de CO2-meter en de knutselopdrachten combineren? Het spel kan je ook buiten spelen!

Alle materialen kan je gratis bestellen. De CO2-meter kan je enkel ontlenen (of aankopen). Neem contact op het met Logo voor meer informatie.

Lees meer

  • Waarom is gezonde lucht zo belangrijk? En welke andere mogelijke stoffen verontreinigingen het binnenmilieu?
  • Ben je leerkracht in het secundair onderwijs en wil je ook werken aan gezonde binnenlucht op school? Klik door naar het project Air@school.
  • Wil je een goed gezondheidsbeleid structureel aanpakken? Neem een kijkje op gezondeschool.be.
  • Ook via het milieubeleid van een school kan je werk maken van een gezonde binnenlucht. Lees er meer over op milieuzorgopschool.be.

Achter de schermen wordt gewerkt aan een nieuwe pakket rond binnenmilieu voor onderwijs.

Contact: sofie.vandenbroeck@zorg-en-gezondheid.be