Stoppen met roken is niet makkelijk. Zeker niet voor jongeren. SmartStop kan een oplossing bieden. Dit geëvalueerde rookstopprogramma voor jongeren van 14 tot 20 jaar is opgebouwd uit de volgende elementen:

  • Een infosessie voor zowel rokers als niet-rokers over roken, rookstop en SmartStop gegeven door een erkende tabakoloog. Tijdens deze infosessie wordt de keuze van niet roken versterkt en rokers worden aangespoord om een rookstoppoging te ondernemen.
  • Consultaties met een erkende tabakoloog waar jongeren een rookstoppoging ondernemen. De tabakoloog staat de jongeren met raad en daad bij om de kans om succesvol stoppen te verhogen.
  • De jongeren volgen de consultaties met de tabakoloog bij voorkeur met twee. Deze rookstop-buddy kan een grote steun betekenen en het welslagen van de rookstoppoging verhogen
  • Een applicatie, de SmartStop-app, ondersteunt de jongeren tussen de consultaties met de tabakoloog en tijdens de consultaties zelf. Via deze app kunnen de jongeren hun evolutie bijhouden, kijken hoeveel geld ze uitsparen door niet te roken, contact leggen met andere jongeren die een stoppoging aan het ondernemen zijn, quizvragen oplossen om de kennis over roken en rookstop te vergroten…

Ook een poging wagen? Hoe kan je als school SmartStop organiseren? Wat kan je doen als zorgverstrekker die in contact komt met een rokende jongere of een jongere die wilt stoppen met roken? Kijk snel op SmartStop.be voor meer informatie. 

  • Voor wie: Jongeren van de 2de en 3de graad van het secundair onderwijs, scholen, jeugdsector, andere zorgverstrekkers