Het preventief gezondheidsbeleid van steden en gemeenten: de cijfers (2020)

Om de vier jaar organiseert het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw in samenwerking met de Lokale Gezondheidsoverleggen (Logo’s) en het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) de indicatorenbevraging. Dat is een peiling naar het preventieve gezondheidsbeleid bij steden en gemeenten, in opdracht van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid.

Zo krijg je een antwoord op vragen als: waar wordt de publieke ruimte rookvrij gemaakt? Hoe motiveert een stad of gemeente haar inwoners om meer te bewegen? Hoe communiceert een stad of gemeente over preventieve gezondheid?

Benieuwd naar de resultaten van de laatste indicatorenbevraging (2020)?

We bundelden ze voor jou in een e-brochure, een interactief en toegankelijk online rapport. Ook interessant: je ontdekt er eveneens de evoluties ten opzichte van de voorgaande bevraging in 2016.


Heb je als lokaal bestuur de bevraging ingevuld, maar je antwoorden niet opgeslagen? En wil je ze graag inkijken bij het lezen van de e-brochure? Stuur dan een mail naar Anke.Deblock@gezondleven.be. Zij bezorgt ze je met plezier.

Zelf aan de slag met het preventief gezondheidsbeleid

Maar de e-brochure heeft nog meer te bieden: ze ondersteunt steden en gemeenten om zelf aan de slag te gaan met het preventief gezondheidsbeleid, dankzij informatie over preventiemethodieken enz.

Heb je de e-brochure gelezen en zoek je nog meer informatie? Neem dan contact op met het Logo uit jouw regio. Zij geven je graag advies en ondersteuning voor de verdere uitbouw van het preventief gezondheidsbeleid in je gemeente of stad.