Gezonde Gemeente is ontwikkeld voor lokale besturen en heeft als doel de gezondheid van de inwoners te verbeteren. Het kader richt zich niet alleen op de gezondheidsambtenaar of schepen van gezondheid, maar op alle ambtenaren of diensten met een hart voor gezondheid. Denk maar aan de lokale jeugddienst, mobiliteitsdienst, sportdienst of zorgcentra.

Of je nu een kleine of grote gemeente bent, al veel rond gezondheid hebt georganiseerd of weinig, doet er niet toe. Gezonde Gemeente is er voor àlle gemeenten. De verschillende instrumenten zijn dan ook zo ontworpen dat je zelf je tempo en prioriteiten kunt bepalen.

Werk samen met externe partners

Gezonde Gemeente moedigt lokale besturen aan om ook andere organisaties te betrekken bij de ontwikkeling van hun gezondheidsbeleid. Die externe partners kunnen zich op het grondgebied van de gemeente bevinden, maar ook gerust daarbuiten. Denk bijvoorbeeld aan lokale partners, zoals woonzorgcentra of apothekers, maar ook aan bovenlokale partners, zoals andere lokale besturen en universiteiten. 

Jouw logo kan je helpen bij de uitbouw van je lokaal en bovenlokaal netwerk.

Is jouw gemeente al een Gezonde Gemeente? 

 Ontdek op onderstaand kaartje of jouw gemeente ook een Gezonde Gemeente is. 

Gezonde Gemeente Logo Cmyk

Word Gezonde Gemeente

Nog geen Gezonde Gemeente, maar wel klaar om je te engageren? Laat zien dat jouw gemeente zich inzet voor een gezondere omgeving én gezondere inwoners door het charter Gezonde Gemeente te ondertekenen. Lees hoe je een Gezonde Gemeente wordt.