Voor wie is gezonde kinderopvang

Kinderopvang

Of je nu begeleider in de buitenschoolse opvang, verantwoordelijke van een kinderdagverblijf of onthaalouder bent: ook jij hebt ongetwijfeld voordeel bij een sterke werking rond gezondheid. Gezonde Kinderopvang is er voor iedereen die de gezondheid in de kinderopvang onder handen wil nemen:

  • gezinsopvang voor baby’s en peuters (onthaalouder)
  • groepsopvang voor baby’s en peuters (kinderdagverblijf)
  • gezinsopvang voor schoolkinderen (onthaalouder)
  • groepsopvang voor schoolkinderen (buitenschoolse opvang)
  • gezinsopvang voor baby’s en peuters, samen met schoolkinderen
  • groepsopvang voor baby’s en peuters, samen met schoolkinderen

Pedagogische ondersteuners

Als pedagogisch ondersteuner bied je gratis pedagogische ondersteuning aan de zelfstandige gezins- en groepsopvang. Ook voor jou is de informatie binnen Gezonde Kinderopvang zeer waardevol en bruikbaar bij de ondersteuning van je klanten.


Dienst voor onthaalouders

Als dienst voor onthaalouders ben je organisator van gezinsopvang (en soms ook groepsopvang). Je biedt ondersteuning aan de onthaalouders, organiseert vorming voor de onthaalouders, regelt allerlei administratieve taken gelinkt aan de kinderopvang, bent de verantwoordelijke van het kwaliteitsbeleid, enz. Jullie kunnen onthaalouders samenbrengen om samen rond gezondheid te werken. Ook jullie hebben baat bij Gezonde Kinderopvang.


Onderwijs

Geef je les aan toekomstige kindbegeleiders of onthaalouders (kinderzorg, pedagogie van het jonge kind …)? Ook dan kan je (samen met je studenten) met deze methodiek aan de slag!


Personeel

Geen gezonde kinderen zonder gezonde begeleiders, natuurlijk! Wil je in de opvang ook werk maken van een gezondheidsbeleid voor het personeel? Neem dan zeker een kijkje op gezondwerken.be