Je doet je best om juli en augustus met je gasten goed in te vullen. Een zomerprogramma, kampinschrijvingen, speelpleinwerking? Check! Maar hoe zit de vork aan de steel om die zomer ook gezond door te komen?!

Geen agenda’s, brooddozen en rugzakken meer te bespeuren: de vakantie is begonnen! En dus ook het vooruitzicht op vrije tijd. Véél vrije tijd.

Het is voor jou zoeken naar vrijetijdsbesteding op maat van iedere gast. De gewone routine in de leefgroep verloopt net iets anders , met verlof dat elkaar afwisselt en veel nieuwe gezichten. Voor jullie gasten is het overal en nergens ‘thuis’ zijn. Het risico op bubbelvermenging en de angst voor besmetting komen daarbij. Zorgen dus dat de zomer niet in de soep loopt, maar geZONd en zorgeloos verloopt. Eerste hulp nodig bij snack-attacks, luie ledematen of duivelse dorst?

Daar gaan we dan! Take it easy, but take it.

Groetjes uit:

We horen jullie ervaring graag!

Wie ons een mailtje stuurt, krijgt een pakket postkaarten opgestuurd. Stuur die naar ons terug met een krachtige samenvatting van jullie zomer.

Wat schafte de zomer? Waar was je verlekkerd op en wat had een vreemd smaakje?

Postkaarten

We gaan voor echte participatie. Dit is geen strak keurslijf voor een gezonde zomer, eerder een losse joggingbroek. Grasduin tussen onze voorstellen en pluk er de vruchten uit die jullie het sappigst lijken. Afgekruid met wat eigen creativiteit, krijg je zo een smakelijke fruitsalade op maat van jouw gasten.

Met deze leuke opdrachten willen we aantonen dat gezond leven niet saai is, en het op een vrolijke manier stimuleren.

Presenteer deze activiteiten daarom beter niet als beloning. Omgekeerd is het niet aan te raden om gasten als straf niet te laten deelnemen.

Veranker dat wat werkt in jullie organisatie. Een avondtuurwandeling kan ook na de zomer, en wie weet wordt ‘Gerecht op gezond leven’ een vaste waarde.

Een gezonde zomer maakt nog geen gezonde gast, maar het kan er wel een deel van zijn. Voor meer materiaal kan je terecht op Gezonde Gasten.