Hoewel piepklein hebben baby’s al hun dagelijkse dosis beweging nodig. Want dat stimuleert hun groei, ontwikkeling, evenwichtsgevoel en mentale weerstand. Bovendien vinden kinderen actief bezig zijn en veel bewegen gewoon leuk! Geef ze dus zeker alle kansen en ruimte om zich uit te leven – in een veilige omgeving en binnen hun fysieke mogelijkheden. Zo leer je je kind de goede gewoonte om niet te lang stil te zitten, wat later alleen gezondheidsvoordelen oplevert.

Integreer de beweging in de dagelijkse routine: tijdens het badje geven, het knuffelen, de tandjes poetsen, het verschonen … Laat je baby op de grond spelen, dat is goed voor de ontwikkeling. Hou natuurlijk zelf een oogje in het zeil ondertussen.

Baby’s zitten vaak in een Maxi-Cosi, buggy, kinderstoel. Daar is niets mis mee, maar laat ze beter niet té lang onafgebroken in stilzitten. Na een uurtje van positie wisselen is aanbevolen. Zet kindjes ook alleen voor vervoer in draagbare autostoelen. En beeldschermactiviteiten? Die worden sterk afgeraden voor kindjes onder de 2 jaar.

Mijn kindje kruipt nog altijd niet, is dat een probleem?
Welke spelletjes kan mijn kind al?
Is het internet geschikt voor een baby?

Dat zijn heel wat vragen die ook heel wat expertise vragen. Daarom verwijzen we vanuit Gezond Leven graag door naar onze collega’s bij Kind en Gezin.