Meeroken is geen binnenpretje, praat erover

In Vlaanderen zitten nog altijd 36.000 kinderen dagelijks in de tabaksrook. Hierdoor hebben ze meer kans om ziek te worden. Veel ouders weten dat meeroken ongezond is en nemen al maatregelen. Alleen zijn er heel wat misverstanden. Zo is roken onder de dampkap of aan het open raam geen oplossing.

Wil je die kinderen en hun ouders helpen? Ga dan met hen in gesprek. Dat is niet altijd evident. Maar toch kun je zo in weinig tijd heel wat bereiken. Met het project ‘Meeroken is geen binnenpretje, praat erover’ helpen we jou hiermee. Je kan je voorbereiden op een gesprek.

Geef als zorgverlener de beste ondersteuning

Welke ondersteuning hebben ouders nodig om hun huis rookvrij te maken? Hoe help je ouders via een gesprek? Met welke materialen kun je hen sensibiliseren?


Bereid je goed voor op een gesprek

Hoe ga je een gesprek aan over binnen roken? Hoe kun je het gesprek zo goed mogelijk laten verlopen? Lees onze praktische richtlijnen voor een optimaal gesprek.


Gebruik de gesprekstool tijdens je gesprek

Met deze handige tool beschik je over een geheugensteuntje tijdens het gesprek zelf. Je krijgt aandachtspunten en goede voorbeelden snel op je scherm te zien.


Ontdek alle projectmaterialen

In dit overzicht vind je alle materialen die je kunt gebruiken om ouders te sensibiliseren over roken in huis. Het materiaal kan ook een perfecte aanleiding bieden om je gesprek te starten.

Ontdek het vormingsaanbod en schrijf je in

De Logo’s organiseren lokale vormingen over het project "Meeroken is geen binnenpretje, praat erover". Deze wordt aangeboden op verschillende manieren:

  • Open vorming. Verschillende Logo’s organiseren een open vorming, houd hun kalender in de gaten.
  • Zelf een vorming aanvragen. Heb je een groep? vraag dan de vorming aan bij je Logo
  • Vorming on the go: de mogelijkheid om een korte toelichting op een bestaand intern overleg aan te vragen.

Vraag naar de mogelijkheden bij het Logo in je buurt.