Wil je een gesprek aangaan over binnen roken? Dan is een goede voorbereiding essentieel. Want als er weerstand is bij je doelgroep, bereik je niet het gewenste resultaat. Je gesprekspartner voelt zich onbegrepen, jij hebt het gevoel dat hij of zij het probleem niet serieus neemt. En zo kom je nergens.

Vermijd weerstand! We delen graag tips, praktische voorbeelden en suggesties.

Motiveer jezelf

Ben je zelf geen vragende partij voor dit gesprek of heb je er te weinig tijd voor? Ben je bang voor weerstand van de cliënt? Ontdek hoe je jezelf kan motiveren.

Bouw je kennis op

Wat is het verschil tussen tweedehands- en derdehandsrook? Wat zijn de meest voorkomende misverstanden? Wat zijn de schadelijke effecten van de e-sigaret? Spijker je kennis bij.

Hoe versterk je je communicatiestijl?

Hoe praat je over gezondheidsrisico's? Wat als er in het gezin discussies zijn over roken? Luister, stel open vragen en blijf rustig. Lees al onze tips voor een optimale communicatie met je cliënt.

Hoe verloopt een goed gesprek?

Welke stappen doorloop je best in het gesprek? Hoe stel je een goede openingsvraag? Hoe kom je tot afspraken? Ontdek onze tips over het positieve verloop van een gesprek.

Hoe ga je om met weerstanden tijdens het gesprek?

In elke fase van het gesprek met je cliënt kun je op moeilijkheden stoten. We geven je graag concrete tips om met mogelijke weerstanden om te gaan.

Praten over meeroken of over rookstop?

Ontdek hier hoe het project 'Meeroken is geen binnenpretje, praat erover' is ontstaan en hoe de bredere strategie van rookstop er zich tot verhoudt.