Meer plantaardig met halfhalf?
Dat betekent een kleurrijker, gevarieerder én lekkerder bord! En dat de helft van de week, want nee: je hoeft vlees niet helemaal van je menu te schrappen.
Je kan vandaag al beginnen met halfhalf, gewoon door één dierlijk ingrediënt door een plantaardig alternatief te vervangen. Experimenteer, ontdek nieuwe smaken en geniet!
Halfhalf ten huize Timmerman
Koen en Lieve gaan aan de slag met halfhalf. Ontdek in deze video waarom ze graag plantaardig koken en hoe ze dit aanpakken.
Wat is halfhalf?
Steeds meer Belgen zeggen dat ze vaker willen kiezen voor een maaltijd zonder vlees of vis. Dat is slim. Voor jezelf én voor de planeet. Meer weten? Ontdek het in deze video!
Luc, Norika en Jamal maken hun weekmenu halfhalf
Kies jij ook voluit voor halfhalf? Begin met de helft van je weekmenu te vullen met plantaardige ingrediënten zoals linzen, kikkererwten, tofu,… Ontdek stap voor stap hoe geweldig lekker de plantaardige keuken kan zijn.
Wim Ballieu & co zijn mee met halfhalf
Van bekende chefs tot wetenschappers: ook Wim, Tessa, Wendy en Loïc zijn mee met halfhalf. Ontdek hun tips om aan de slag te gaan!
Wim Ballieu
Chef-kok (Balls & Glory & Wims Deli)
Tessa Avermaete
Expert duurzame voeding KU Leuven
Wendy Van Lippevelde
Professor gezondheidsbevordering UGent
Loïc Van Impe
Tv-kok
Hoe gaan Maximiliaan, Lynn en Bart ermee aan de slag?
Geen idee hoe je dat doet, halfhalf eten? Deze influencers tonen hun weekmenu en vertellen je hoe zij halfhalf toepassen in hun e-gids. Benieuwd naar hun favoriete recepten? Klik dan snel door!
In het weekend neem ik meer tijd om te koken, en dan durf ik wel eens een plantaardig recept uit te proberen.
Plantaardige voeding hoeft echt niet saai te zijn. Het is verrassend hoeveel opties er zijn met groenten alleen al!
Durf experimenteren in de keuken, probeer eens een nieuw ingrediënt en laat je leiden door de seizoenen.
Meer plantaardig met de voedingsdriehoek
De voedingsdriehoek geeft je de nodige richting om halfhalf op een gezonde en milieuverantwoorde manier toe te passen. Benieuwd welke vleesvervangers de beste keuze zijn? Ga vooral voor peulvruchten en weinig bewerkte vleesvervangers zoals tofu, tempé, seitan en mycoproteïne uit de donkergroene zone van de voedingsdriehoek. De voedingsdriehoek geeft ook advies over het verminderen van je vleesconsumptie.