Gezond leven Academie

De Gezond Leven Academie is één van onze tools om de missie van Gezond Leven waar te maken: de Vlaming helpen om gezonder te leven in een gezonde omgeving. Via een waaier aan opleidingen, van e-learnings tot live vormingen, delen we onze expertise en ervaring met professionals en beleidsmakers. Je leert er meer over onze gezondheidsthema’s, over gedragsverandering en gezondheidsongelijkheid. Altijd goed onderbouwd én bruikbaar in de praktijk. Want we geloven dat we met z’n allen een steentje kunnen bijdragen aan een ‘gezonder Vlaanderen’.

Je vindt ons online én offline vormingsaanbod terug in het digitaal leerplatform van de Gezond Leven Academie.

Waarover gaan onze opleidingen?

Uiteenlopende preventiethema’s:

 • Voeding
 • Beweging & lang stilzitten
 • Tabakspreventie & rookstop
 • Mentaal welbevinden
 • Gezondheid & milieu

Toegepast op verschillende contexten (of settings zoals wij dat graag noemen) waarin mensen leven, wonen, werken: van kinderopvang en onderwijs tot lokale besturen en ondernemingen.

Onze grote troef is onze expertise in gedragsverandering en gezondheidsongelijkheid. Die expertise loopt als een rode draad door heel onze werking.

Welk type opleiding vind je in de Gezond Leven Academie?

Opleidingen op locatie

Opleidingen op locatie

De geplande vormingen vinden meestal plaats in onze lokalen in Laken. Af en toe zit er eentje tussen op een andere externe locatie. Op vraag komen we ook een vorming geven op de locatie van jouw voorkeur.

E learnings

E-learnings

Bijleren waar en wanneer het jou past? Dat kan, met onze e-learnings. Jij bepaalt zelf in welk tempo je deze korte online cursussen doorneemt, want je kan je voortgang bijhouden.

Live online opleidingen

Live online opleidingen

Toch liever een live online opleiding? In een paar uur tijd (of soms zelfs minder!) dompelen onze lesgevers je onder in hun onderwerp. Terwijl jij comfortabel achter je scherm zit.

Blended learning

Blended learning

Een opleiding die je deels op locatie volgt en deels online (a.h.v. een e-learning of webinar), die duiden we aan met ‘Blended’.

Opleidingen op maat

Vind je niet wat je zoekt in ons beschikbare aanbod? Vraag dan een vorming aan volledig op maat van jouw bedrijf of organisatie!

Formules

Samen bekijken we welke ondersteuningsvorm het best jouw vragen en noden beantwoordt. Het kan bijvoorbeeld gaan over:

 • een eenmalige vorming of gastles (online of op locatie);
 • een of meerdere interactieve sessies of workshops (online of op locatie);
 • aanpassing van een bestaande vorming of ontwikkeling van een nieuwe vorming

Contacteer ons via dit contactformulier.

Zin om bij te leren?

Voor wie is de Gezond Leven Academie er?

 • Voor professionals die binnen hun job bezig zijn met preventieve gezondheid, gezondheidsbevordering en gedragsverandering.
 • Zowel voor collega’s uit de sector preventieve gezondheidszorg, als voor zorgverleners (huisartsen, arts-specialisten, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, apothekers, diëtisten, beweegcoaches …) en professionals die werken in zorginstellingen, lokale besturen, ondernemingen, scholen, kinderopvang …
 • Enkele e-learnings zijn ook interessant voor het algemene publiek.
Visual 1 opleidingspagina

  Waarom kiezen voor de Gezond Leven Academie?

  Wetenschappelijk onderbouwd

  De lesgevers van de Gezond Leven Academie zijn experten die zich continu bijscholen en hun opleidingen baseren op wetenschappelijk onderzoek.

  Bruikbaar in de praktijk

  De vormingen zijn ontwikkeld met respect voor en op maat van de doelgroep waarvoor ze bedoeld zijn. Zo kan je als professional meteen in de praktijk aan de slag met de opgedane kennis.

   Op maat

   Vind je je gading niet in het beschikbare aanbod van opleidingen (op een vast tijdstip of e-learnings)? Vraag dan een vorming aan volledig op maat van jouw bedrijf of organisatie.

   Visual 2 opleidingspagina

   Ga aan de slag met de Gezond Leven Academie

   1. Kies een opleiding.

   • Op de pagina ‘Vormingsaanbod’ zie je een overzicht van al onze opleidingen, zowel digitaal als op locatie. Je kan filteren op thema, setting of cursustype.
   • Alle opleidingen uit het vormingsaanbod kan je op maat van jouw bedrijf of organisatie aanvragen.

   2. Maak een account aan en schrijf je in voor de opleiding naar keuze.

    • Op de pagina ‘Mijn vormingen’ zie je een overzicht van alle vormingen waarvoor je je hebt ingeschreven.

    3. Volg je opleiding.

    4. Download je certificaat.

     • Na afronding van de opleiding kan je een certificaat downloaden dat bewijst dat je de cursus hebt gevolgd.

     Wat vinden de deelnemers van onze opleidingen?

     “Duidelijke vorming rond nudging met praktische, specifieke voorbeelden. Daarnaast werd dit ook gecombineerd met expertise. Altijd fijn om een onderwerp vanuit meerdere standpunten/hoeken te bekijken.”

     “Gezondheidsbevordering was volledig nieuw voor mij. Ik kreeg meer inzicht in het wat en hoe van verschillende preventiemethodieken, zowel binnen mijn eigen organisatie als daarbuiten.”

     “Vandaag was voor mij… ‘interactief’, ‘inspirerend’, ‘een netwerkmoment’, ‘handvaten voor de toekomst’, ‘een interessante uitwisseling’.”

     Zin om bij te leren?