Mentaal welbevinden

Een gelukkig leven … Dat wensen we elkaar allemaal toe. Maar je ‘gelukkig voelen’ of ‘gelukkig zijn’: wat is dat precies? Het Vlaams Instituut Gezond Leven verzamelde alle belangrijke wetenschappelijke kennis over geluk – Wat is het? Hoe kun je eraan werken? – in de geluksdriehoek.
Met de geluksdriehoek willen we informeren en inspireren. We willen mensen bewuster maken over geluk. En over hoe ze zich gelukkig en goed in hun vel kunnen voelen. We willen hen de weg wijzen over wat ze kunnen doen om zelf aan hun geluksgevoel te werken.

Een beleid rond mentaal welbevinden

School Foto

Op school

Een les over talenten of een workshop rond positieve emoties, het inrichten van een gezellige ruimte waar kinderen of jongeren tijdens de middagpauze tot rust kunnen komen… Het zijn enkele inspirerende ideeën om het mentaal welbevinden van de leerlingen te versterken.

Werk Foto

Op het werk

Tevreden werknemers, die goed in hun vel zitten, optimaal functioneren, en met goesting aan het werk gaan. Teams die veerkrachtig omgaan met eender welke uitdaging en steun vinden bij hun collega’s en leidinggevende. Klinkt fantastisch, niet?

Gemeente Foto

Binnen je gemeente

Goed in je vel zitten is belangrijk voor iedereen. Wie zich mentaal goed voelt kan zijn capaciteiten ten volle benutten, zijn talenten ontplooien, is beter bestand tegen dagelijkse stress, werkt productief en vruchtbaar en kan bijdragen tot de gemeenschap.