Gezond Werken

We moeten allemaal langer werken. Een goede gezondheid is hierbij essentieel, want medewerkers zijn de ruggengraat van een onderneming. Maar hoe kunnen gezondheid en werk elkaar nu precies versterken? En hoe kan de werkomgeving gezondheid stimuleren en het volle potentieel van werknemers naar boven brengen? Of concreter: hoe bouw je een sterk gezondheidsbeleid uit? Deze website biedt je de nodige inspiratie en antwoorden.

Standing Desk

In de kijker

Benieuwd hoe het is om aan een zit-sta-bureau te werken? 

Test het eens uit in jouw onderneming! Dat kan gratis en vrijblijvend, een hele maand lang. Kies je zit-sta-bureau en krijg het binnen de 30 dagen in jouw onderneming geleverd. Overtuigd na het testen? Dan krijg je een fikse korting bij aankoop.

Beleid maken

Af en toe een losse activiteit organiseren is mooi, maar heeft niet veel effect op de lange termijn. Er is meer nodig: een samenhangende en gestructureerde aanpak. Je moet stap voor stap een omgeving creëren die een gezonde leefstijl onder werknemers toelaat en stimuleert. Alleen zo rol je een succesvol preventief gezondheidsbeleid uit. Lees meer over een gezondheidsbeleid op het werk

Matrix 2

De gezondheidsmatrix

De gezondheidsmatrix is een handige houvast: ze helpt je om een goede mix van gezondheidsacties te kiezen. Als je daarin slaagt, heb je meer kans om ook op de lange termijn resultaat te boeken.

Stappenplan 2

Het stappenplan

Het zevenstappenplan helpt je om een kwalitatief beleid uit te bouwen. Het is een leidraad om de verschillende fases te doorlopen, van draagvlak creëren tot evalueren.

Ondersteuning

Een gezondheidsbeleid uitrollen lijkt een hoop werk – en dat is het ook! – maar je staat er als onderneming gelukkig niet alleen voor. Je kunt namelijk beroep doen op speciaal hiervoor opgeleiden bedrijfscoaches. Daarenboven betaalt de Vlaamse overheid een deel van de kostprijs hiervoor terug.

Je vindt ook een overzicht van alle Vlaamse preventiemethodieken voor de setting werk op www.preventiemethodieken.be