Gezond Werken

We moeten allemaal langer werken. Een goede gezondheid is hierbij essentieel, want medewerkers zijn de ruggengraat van een onderneming. Maar hoe kunnen gezondheid en werk elkaar nu precies versterken? En hoe kan de werkomgeving gezondheid stimuleren en het volle potentieel van werknemers naar boven brengen? Een sterk gezondheidsbeleid, geplande bewegingstussendoortjes en instanties als cpbw helpen onder meer om de gezondheid van een werkplek te boosten. Deze website biedt je de nodige inspiratie en antwoorden.

Broodje aap v13

Broodje aap op maandag

Elke tweede maandag van de maand doorprikken we een mythe over gezondheid op het werk. En dat in nog geen 20 minuten. Op 9 september om 12.15 uur doorprikken we de volgende mythe: Een fruitmand op het werk = zinloos!, over hoe je werkomgeving je eetgedrag bepaalt.

Heb jij een vraag of mythe over het gezondheidsbeleid op het werk? Laat het ons weten. En wie weet wordt jouw vraag het volgende Broodje aap.

Matrix 2

De gezondheidsmatrix

De gezondheidsmatrix is een handige houvast: ze helpt je om een goede mix van gezondheidsacties te kiezen. Als je daarin slaagt, heb je meer kans om ook op de lange termijn resultaat te boeken.

Stappenplan 2

Het stappenplan

Het zevenstappenplan helpt je om een kwalitatief beleid uit te bouwen. Het is een leidraad om de verschillende fases te doorlopen, van draagvlak creëren tot evalueren.

Spinnenweb 2

Het spinnenweb

Wat geeft het gezondheidsbeleid op je werk meer kans op slagen? We onderscheiden enkele succesfactoren.

Ondersteuning

Een gezonde cultuur of dito gezondheidsbeleid op de werkvloer krijg je niet van vandaag op morgen. Een gezondheidsbeleid uitrollen lijkt een hoop werk – en dat is het ook! – maar je staat er niet alleen voor.

Je vindt ook een overzicht van alle Vlaamse preventiemethodieken voor de setting werk op www.preventiemethodieken.be

Gezond werken in de praktijk

Ontdek hoe ze binnen verschillende ondernemingen vorm hebben gegeven aan hun gezondheidsbeleid, welke acties ze hebben opgezet, hoe ze het hebben aangepakt en wat ze hebben geleerd. En laat je vooral inspireren!

    Wil je als professional graag met deze inhoud in je bedrijf of praktijk aan de slag? Maar mis je nog de nodige handvaten? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team van experten voorziet hierrond ondersteuning op maat, wetenschappelijk onderbouwd en tegelijkertijd toepasbaar in de praktijk.