Gezond Werken

We moeten allemaal langer werken. Een goede gezondheid is hierbij essentieel, want medewerkers zijn de ruggengraat van een onderneming. Maar hoe kunnen gezondheid en werk elkaar nu precies versterken? En hoe kan de werkomgeving gezondheid stimuleren en het volle potentieel van werknemers naar boven brengen? Of concreter: hoe bouw je een sterk gezondheidsbeleid uit? Deze website biedt je de nodige inspiratie en antwoorden.

Val Vesa Ih Fwkicce Nk Unsplash

In de kijker

Team(Veer)Kracht

Het geheim van een 'winning team'? Dat zit 'm in de veerkracht. En gelukkig kan je die trainen en sterker maken met de Team(Veer)Kracht-methodiek.

Beleid maken

Af en toe een losse activiteit organiseren is mooi, maar heeft niet veel effect op de lange termijn. Er is meer nodig: een samenhangende en gestructureerde aanpak. Je moet stap voor stap een omgeving creëren die een gezonde leefstijl onder werknemers toelaat en stimuleert. Alleen zo rol je een succesvol preventief gezondheidsbeleid uit. Lees meer over een gezondheidsbeleid op het werk

Matrix 2

De gezondheidsmatrix

De gezondheidsmatrix is een handige houvast: ze helpt je om een goede mix van gezondheidsacties te kiezen. Als je daarin slaagt, heb je meer kans om ook op de lange termijn resultaat te boeken.

Stappenplan 2

Het stappenplan

Het zevenstappenplan helpt je om een kwalitatief beleid uit te bouwen. Het is een leidraad om de verschillende fases te doorlopen, van draagvlak creëren tot evalueren.

Spinnenweb 2

Het spinnenweb 

Wat geeft het gezondheidsbeleid op je werk meer kans op slagen? We onderscheiden enkele succesfactoren.

Ondersteuning

Een gezondheidsbeleid uitrollen lijkt een hoop werk – en dat is het ook! – maar je staat er als onderneming gelukkig niet alleen voor. Je kunt namelijk beroep doen op speciaal hiervoor opgeleide bedrijfscoaches.

Je vindt ook een overzicht van alle Vlaamse preventiemethodieken voor de setting werk op www.preventiemethodieken.be