Veelgestelde vragen over corona en roken/vapen.

Wat zit er in sigaretten?

Tabak, denk je nu vast. Klopt. Maar fabrikanten voegen ook allerhande ingrediënten of additieven toe om de sigaret aangenamer te maken. Én verslavender. 

Wie rookt? Cijfers

Er zijn verschillende opvallende tendenzen in het rookgedrag van de voorbije jaren. Sommige worden steeds opnieuw bevestigd. Andere zijn nieuw...

Gevolgen van roken en verslaving 

Roken is niet gezond. Dat is algemeen bekend. Naast gevolgen voor je gezondheid, is roken ook heel verslavend en heeft het ook economische en sociale gevolgen. Hier lees je er alles over. 

Help, mijn kind rookt! Tips voor ouders

Hoe jonger pubers beginnen met roken, hoe groter de kans dat ze blijven roken. Kinderen en jongeren zijn uiterst gevoelig voor een tabaksverslaving door hun jeugdige brein. Als ouder wil je voorkomen dat je kind gaat roken.

Wet en beleid

Doorheen de jaren is de rookwetgeving en het beleid strenger geworden. Maar wat is de huidige situatie? En binnen welk kader passen al deze beleidsmaatregelen? En tot slot, welke extra maatregelen zijn nodig voor een rookvrije toekomst?

Waterpijp of shisha 

Waterpijp of sisha is een meer exotische manier van tabak roken. Het gebruik is overgewaaid naar België uit landen zoals India, Saudi-Arabië, Egypte en Libanon waar dat al eeuwenlang gebeurt.

Een beleid rond tabak

School Foto

Op school

Deelname aan 'Bullshit Free Generation', organiseren van SmartStop op school, een infosessie... Maar wat is dat eigenlijk een rookbeleid op school?

Gemeente Foto

Binnen je gemeente

Het doel van een Gezonde Gemeente is gezond gedrag in een gezonde omgeving. Dat betekent onder meer dat de inwoners van de gemeente niet roken.

Werk Foto

Op het werk

 Een rookbeleid levert enkel voordelen op. Niet alleen voor de werkgever, maar ook voor de medewerkers en de collega’s.