Wat zegt de wet over roken?

De wetten die roken op bepaalde plaatsen verbieden zijn een antwoord op de gezondheidsschade die passief roken of onvrijwillig meeroken veroorzaakt.

Cijfers 

Er zijn verschillende opvallende tendenzen in het rookgedrag van de voorbije jaren. Sommige worden steeds opnieuw bevestigd. Andere zijn nieuw...

Accijnzen- en prijzenbeleid

Een pakje sigaretten van het merk Marlboro kost in Londen 12 euro, in Brussel ongeveer de helft. Een pakje roltabak kost in het Verenigd Koninkrijk zelfs 3 à 4 keer meer dan in België. 

Tabaksontmoediging

De Wereldgezondheidsorganisatie reikt wereldwijd het kader aan voor een efficiënte en evidence based tabakscontrole en -ontmoediging. België heeft daarbinnen bepaalde verplichtingen.

Tabaksreclame

Om het verleidelijke effect van tabak bij jongeren terug te dringen, zodat minder van hen met roken beginnen, is een totaalverbod op reclame in de verkooppunten nodig.

Een beleid rond tabak

School Foto

Op school

Deelname aan de Wedstrijd Rookvrije Klassen, organiseren van SmartStop op school, een infosessie... Maar wat is dat eigenlijk een rookbeleid op school?

Gemeente Foto

Binnen je gemeente

Het doel van een Gezonde Gemeente is gezond gedrag in een gezonde omgeving. Dat betekent onder meer dat de inwoners van de gemeente niet roken.

Werk Foto

Op het werk

 Een rookbeleid levert enkel voordelen op. Niet alleen voor de werkgever, maar ook voor de medewerkers en de collega’s.