Online startevent Rookvrije Start

Want elk kind verdient een rookvrije start!

Wie (passief) rookt voor, tijdens of na de zwangerschap stelt de baby bloot aan grote risico’s. Toch gebeurt het nog regelmatig in Vlaanderen, ook bij mensen in een maatschappelijk kwetsbare situatie. Op donderdag 21 oktober hoor je er meer over tijdens een bondig online startevent. We richten ons daarbij op zorg- en welzijnsprofessionals die vaak in contact komen met vrouwen en hun partner voor, tijdens en na de zwangerschap en op tabakologen. Waar? Online. Volg het event in de namiddag van 12 tot 14 uur of in de avond van 19.30 tot 21.30 uur.

Wat staat op het programma?

  1. Project ‘Rookvrije Start’ in een notendop: wie zijn we en wat zullen we de komende jaren doen?
  2. Presentatie resultaten kwalitatief onderzoek bij vrouwen ‘Roken en zwangerschap: de beleving van tabaksgebruik en rookstop bij kwetsbare zwangere vrouwen die blijven roken tijdens de zwangerschap’ (Odisee en Vlaams Instituut Gezond Leven)
  3. Uitleg over belangrijke feiten en problemen: wat is de impact van roken tijdens de zwangerschap?
  4. Voorstelling van de al beschikbare en nog geplande ondersteuningsmaterialen voor (zorg)professionals en tabakologen: e-learning, infographics, praktijkadviezen, factsheets en zo veel meer.
  5. Voorstelling van bestaande netwerken
  6. Vragenronde

Data en locaties

21-10-2021

12:00 - 21:30
Volg het online startevent (via Microsoft Teams) in de namiddag van 12 tot 14uur of in de avond van 19.30 tot 21.30 uur.

Prijs

€ 0

Lesgever(s)

Stafmedewerkers tabak Vlaams Instituut Gezond Leven Pieter Debognies en Stefaan Hendrickx

Extra info

Dit startevent richt zich tot zorg- en welzijnsprofessionals die in contact komen met (aanstaande) ouders en tabakologen.