Kleurrijk gezond

Kleurrijk Gezond is een methodiek om mensen met een migratieachtergrond op een laagdrempelige manier te motiveren om gezond te eten en voldoende te bewegen met aandacht voor hun culturele achtergrond.

Tijdens een praktische en interactieve infosessie willen we deelnemers betrekken bij de thema’s gezonde voeding en beweging en geven we basisinformatie en tips mee over gezond eten, bewegen en het beperken van langdurig zitten.

De infosessie wordt gegeven aan groepen van diverse afkomst en wordt begeleid door hiervoor opgeleide lesgevers (diëtisten en groepswerkers). Zij maken hiervoor gebruik van de Kleurrijk Gezond-rugzak.

De begeleider kan in overeenstemming met de organisatie de infosessie op maat samenstellen in functie van de noden en behoeften van de groep.

Voor deze workshops werken we samen met de Vlaamse Logo’s en specifiek opgeleide lesgevers. De workshops over gezonde voeding worden gegeven door gediplomeerde diëtisten, tenzij anders vermeld (Kleurrijk Gezond). De workshops over beweging en sedentair gedrag worden gegeven door bewegingsdeskundigen. Alle lesgevers hebben hiervoor een opleiding (een zogenaamde 'train-de-trainer') van Gezond Leven gevolgd.

Lokale besturen, organisaties of verenigingen die voor hun inwoners of leden een voordracht uit dit aanbod willen organiseren kunnen terecht bij het Logo uit hun regio.