Voordracht over de voedingsdriehoek en/of bewegingsdriehoek

Gezond eten: wat is dat nu precies? En hoe zit het met bewegen en lang stilzitten? In de media verschijnen zoveel tegenstrijdige berichten dat je op den duur het bos door de bomen niet meer ziet. Daarom verzamelde het Vlaams Instituut Gezond Leven alle huidige wetenschappelijke kennis over gezonde voeding, beweging en lang stilzitten voor jou in de voedingsdriehoek en de bewegingsdriehoek.

Je kan kiezen voor een voordracht met de nadruk op gezonde voeding (gegeven door een diëtiste) of voor een voordracht over beweging en lang stilzitten (gegeven door een bewegingsdeskundige). Tijdens deze voordracht krijg je niet enkel een inhoudelijke toelichting bij het nieuwe model, maar ook tal van praktische tips om ermee aan de slag te gaan voor een gezonder leven.

Voor deze workshops werken we samen met de Vlaamse Logo’s en specifiek opgeleide lesgevers. De workshops over gezonde voeding worden gegeven door gediplomeerde diëtisten, tenzij anders vermeld (Kleurrijk Gezond). De workshops over beweging en sedentair gedrag worden gegeven door bewegingsdeskundigen. Alle lesgevers hebben hiervoor een opleiding (een zogenaamde 'train-de-trainer') bij Gezond Leven gevolgd.

Lokale besturen, organisaties of verenigingen die voor hun inwoners of leden een voordracht uit dit aanbod willen organiseren kunnen terecht bij het Logo uit hun regio.