Winkeloefening: weet wat je eet!

Weten wat je eet, begint met weten wat je koopt. Naar de supermarkt gaan, is voor velen een routineklus. We grijpen blindelings naar de producten die we kennen én lekker vinden. Wie toch eens iets nieuws wil proberen, laat zich maar al te vaak (ver)leiden door de reclame en verpakkingen die er aantrekkelijk uitzien. Maar wat betekenen al die boodschappen op de verpakkingen: ‘light’, ‘verrijkt met omega-3’ en ‘zonder toegevoegde suiker’? En heb je bepaalde producten nu echt nodig of niet om gezond te blijven? De winkeloefening geeft antwoord op deze vragen.

Een winkeloefening organiseren, is interessant voor scholen, lokale besturen, socio-culturele organisaties, zorgverstrekkers, diëtisten, groepswerkers, vormingswerkers, … die kennis en vaardigheden willen doorgeven waarmee iedereen gezonde en bewuste voedingskeuzes kan maken.

Deze sessie is een interactieve voedingsvoorlichting met beperkte theorie. De nadruk ligt op de praktijk. De winkeloefening kan apart gegeven worden en variëren qua oefeningen. Of ze kan deel uitmaken van een vormingsreeks en worden aangevuld met een kookworkshop.

Organiseer je graag een winkeloefening? Schakel dan een diëtist in uit de lesgeverspool van het Logo i.s.m. Gezond Leven. Contacteer hiervoor het Logo uit jouw regio via www.vlaamse-logos.be. 

Wil je graag zelf aan de slag met het draaiboek en de materialen? Schrijf je dan in voor de e-learning train-de-trainer ‘Winkeloefening’ waarna je eigen sessies kan organiseren of je laten opnemen in de logolesgeverspool.