Winkeloefening: weet wat je eet!

Boodschappen doen is meestal een routineklus. We nemen zonder veel te kijken producten uit de winkelrekken die we kennen én lekker vinden. Reclame en aantrekkelijke verpakkingen verleiden ons om af en toe ook iets nieuws te proberen. Begrippen als ‘light’, ‘verrijkt met omega 3’ en ‘zonder toegevoegde suikers’ slaan ons om de oren. Wat betekent dat allemaal en hebben we die producten echt nodig om gezond te blijven?

Op deze vragen geeft een diëtiste je tijdens de winkeloefening antwoord. Na een korte theoretische inleiding volgen praktische oefeningen met echte productverpakkingen. Zo leer je op een kritische manier omgaan met alle info die je op etiketten vindt en leer je producten vergelijken om een gezonde en budgetvriendelijke keuze te maken.

Voor deze workshops werken we samen met de Vlaamse Logo’s en specifiek opgeleide lesgevers. De workshops over gezonde voeding worden gegeven door gediplomeerde diëtisten, tenzij anders vermeld (Kleurrijk Gezond). De workshops over beweging en sedentair gedrag worden gegeven door bewegingsdeskundigen. Alle lesgevers hebben hiervoor een opleiding (een zogenaamde 'train-de-trainer') van Gezond Leven gevolgd.

Lokale besturen, organisaties of verenigingen die voor hun inwoners of leden een voordracht uit dit aanbod willen organiseren kunnen terecht bij het Logo uit hun regio.