Van bokaal naar diepvries
Nood aan een quick fix in de keuken waar kinderen, jongeren en gezinnen amper iets van merken? Zijn jouw voorwaarden ook lekker, gezond, betaalbaar, simpel en snel? Laat voorgesneden diepvriesgroenten zonder room- of saustoevoegingen hun intrede doen!
Wie doet het al?
OLO vzw in Antwerpen heeft samen met haar bewoners in een woonhuis met ondersteuning alle groenten uit bokalen ingeruild voor diepvriesgroenten. Het duurde even om een goede oplossing te vinden omdat gewone groenten te moeilijk zijn om zelfstandig mee te koken. Diepvriesgroenten zijn makkelijk om mee te koken én ook gezonder.
Tot wat leidt het?
- Sneller koken! Diepvriesgroenten zijn vaak al voorgesneden en je hoeft ze niet te ontdooien voor je ze bereidt.
- Soms is het zelfs goedkoper koken dan met verse groenten.
- Gezondere maaltijden omdat ze met hyperverse groenten zijn bereid. Diepvriesgroenten worden namelijk meteen na het oogsten ingevroren terwijl verse groenten vaak enkele dagen in de winkel (en in de leefgroep) liggen.
Residentieel (verblijf)
Semi-residentieel (ambulant)
Thuiscontext (mobiel)
Voeding
Kind/jongere
(leef)Groep
Jeugdhulporganisatie/voorziening
Context/netwerk
Omgevingsinterventies
Regels en afspraken
0-3 jaar
3-6 jaar
6-13 jaar
13-18 jaar
18-25 jaar