Basisopleiding gezondheidsbevordering: Aan de slag met preventiemethodieken

Deze meerdaagse opleiding geeft je de bagage om als (beginnende of ervaren) gezondheidsbevorderaar stevig in je schoenen te staan. Je maakt kennis met de 9 pijlers of het ‘DNA’ van kwaliteitsvolle gezondheidsbevordering, die de rode draad vormen doorheen de opleiding. Zo duik je in de complexe relatie tussen menselijk gedrag, omgeving en gezondheid, en krijg je tools aangereikt om hierop in te spelen. We leren je stap voor stap hoe je preventieve methodieken of acties ontwikkelt, implementeert en evalueert. Maar ook hoe je je extra kan inspannen voor groepen in maatschappelijk kwetsbare situaties.

Wat mag je verwachten?

Blended learning
Deze gloednieuwe editie van de basisopleiding bestaat uit een gevarieerde mix van e-learningmodules en een interactieve live lesdag. Hierdoor zijn de contactmomenten en verplaatsingen beperkt en kan je een groot deel van de lesinhouden op je eigen tempo doornemen. Er zijn telkens meerdere live lesmomenten waaruit je kan kiezen. Deze gaan afwisselend door in Brussel of Gent.

De e-learning is als volgt opgebouwd:

  • Module 1: basisbegrippen
  • Module 2: kennismaken met het werkveld
  • Module 3: het DNA van kwaliteitsvolle gezondheidsbevordering
  • Module 4: aan de slag met preventiemethodieken (ontwikkelen, implementeren en evalueren)

Op de live lesdag is er ruimte voor kennismaking, uitwisseling, vraag-en-antwoord en toepassing van de leerstof.

Op maat van jouw profiel
Bovendien is deze editie ‘aan de slag met preventiemethodieken’ specifiek op maat gemaakt voor professionals die preventiemethodieken (vb. apps, sensibiliseringscampagnes, educatieve materialen, omgevingsinterventies, ...) ontwikkelen of implementeren en dus vooral gezondheid bevorderen bij grotere doelgroepen, zoals leerlingen in een school, werknemers uit een onderneming, inwoners van een gemeente, alle Vlamingen, ...

Newsflash! We bieden binnenkort ook een ‘basisopleiding gezondheidsbevordering: aan de slag met gezondheidscoaching’ aan. Deze variant van de basisopleiding is gericht naar professionals die hun doelgroep (individuen of kleine groepen) via rechtstreeks contact willen motiveren tot een gezonde leefstijl.

Info en inschrijvingen
Niet zeker welke variant van onze basisopleiding geschikt is voor jou? Stuur een mailtje naar Lien.VanderBiest@gezondleven.be.

Praktisch verloop:

  • Je schrijft je onderaan deze pagina in voor het live lesmoment waarop je aanwezig kan zijn.
  • 3 weken voor het live lesmoment krijg je toegang tot de e-learning. Die neem je individueel door op je eigen tempo. Hierin zit ook een kleine opdracht vervat ter voorbereiding van het live lesmoment.
  • Samen met de andere deelnemers neem je deel aan het live lesmoment op locatie (Gent of Brussel). Er is een broodjeslunch voorzien. Na afloop krijg je een certificaat van voltooiing van de opleiding.

Data en locaties

22-11-2021

09:30 - 16:30
Clemenspoort, Overwale 3, 9000 Gent

Prijs

€ 300

Lesgever(s)

Lien Van der Biest en Leen Van Brussel
Inschrijving afgelopen

Data en locaties

14-12-2021

09:30 - 16:30
Vlaams Instituut Gezond Leven, Gustave Schildknechtstraat 9, 1020 Brussel

Prijs

€ 300

Lesgever(s)

Lien Van der Biest en Leen Van Brussel
Inschrijving afgelopen