Gezonde kinderdagverblijven

Welke dranken en tussendoortjes zijn gezond? Wat is een evenwichtige maaltijd? Hoe zorg je ervoor dat baby’s en peuters voldoende bewegen? En wat is een actief spel? Ook in kinderdagverblijven is het belangrijk dat kinderen gezond eten, voldoende actief zijn en niet te lang neerzitten. Om de opvang hierin te ondersteunen, ontwikkelde het Vlaams Instituut Gezond Leven het project ‘Gezonde kinderdagverblijven’. Gezonde kinderdagverblijven focust op de invulling van een kwaliteitsvol beleid rond beweging, voeding, en de preventie van lang stilzitten binnen kinderdagverblijven. Je krijgt een hoop tips en tools mee om je eigen kinderdagverblijf gezonder en energieker te maken.

Gezonde kinderdagverblijven biedt concrete ondersteuning aan de hand van een vorming voor de begeleiders en coördinatoren. Via de vorming word je geïnformeerd en gesensibiliseerd over de bestaande aanbevelingen rond gezonde voeding, beweging en lang stilzitten, en leer je om een beleid rond deze gezondheidsthema’s op te starten of verder uit te bouwen.
Tijdens de vorming ontvang je handige materialen (uitgebreide handleiding, screeningsinstrumenten, Gezond gedacht bordspel voor personeel, affiches en folders)

‘Gezonde kinderdagverblijven’ maakt jouw opvang gezond! Zin om deel te nemen?

Prijs: 90€ per opvang

Gratis annulatie kan tot 14dagen op voorhand.

Deze opleiding maakt deel uit van het project 'Gezonde kinderdagverblijven'.

Inschrijven