Etiketten lezen voor het secundair onderwijs

Weten wat je eet begint met weten wat je koopt. Winkeloefeningen zijn ontwikkeld om de consument te leren omgaan met de informatie op het voedingsetiket. Zo kan hij of zij op een bewuste en kritische manier producten kiezen. Naast de winkeloefening voor het algemene publiek heeft het Vlaams Instituut Gezond Leven ook deze lesmodule voor het secundair onderwijs ontwikkeld. In één lesuur leren leerlingen kritisch om te gaan met de informatie op het voedingsetiket. De aandacht gaat hierbij vooral naar dranken en tussendoortjes. Zo kunnen de leerlingen een bewuste keuze leren maken uit het dranken- en tussendoortjesaanbod op school én erbuiten.

Je kan als leerkracht zelf aan de slag om een les te geven over etiketten lezen met behulp van deze lesmodule dranken en tussendoortjes.

Toch liever een diëtiste die de opleiding rond etiketten lezen geeft? Schakel dan een diëtiste in uit de lesgeverspool van het Logo i.s.m. Gezond Leven. Contacteer daarvoor het Logo uit jouw regio via vlaamse-logos.be.