Maaltijdbereiding

(7 vragen)

Brooke lark UX87 Pz74uk Y unsplash

Aan de hand van 7 vragen krijg je zicht op hoe gezond jullie voedingsbereidingen zijn. Een gezonde maaltijd begint al in de winkel en keuken! Afhankelijk van je antwoord, krijg je een aanbeveling met links die helpen de aanbeveling uit te voeren.

* met ouders bedoelen we elke betrokken figuur buiten de jeugdhulporganisatie waar het kind soms verblijft, eet, …

* met kinderen bedoelen we alle kinderen en jongeren van 0 tot 25 jaar die in contact staan met jeugdhulp voor verblijf en/of begeleiding

Wordt er hoofdzakelijk boter gebruikt als vetstof voor de warme maaltijden?

Worden kinderen betrokken bij de bereiding van voeding (ingrediënten klaarleggen, schillen en snijden, samen koken, …)?

Bied je een voedingsmiddel op verschillende bereidingswijzen aan (puree, curry, stoofpot, ovenschotel, gebakken, gekookt, gestoomd, …)?

Is er aandacht voor een aantrekkelijke presentatie, consistentie, textuur, kleur en geur van de maaltijd?

Maak je sauzen vooral op basis van room en kaas?

Wordt er bij de bereiding zout toegevoegd aan maaltijden?

Werk je vaak met kant-en-klare producten (diepvriesgroenten, diepvriespizza’s, potjesvoeding, saus in een zakje, …)?