Als je jouw organisatie in drie kernwoorden moet samenvatten, zit ‘beweging’ daar dan tussen? Het zou fantastisch zijn als dat zo is. Want met beweging versterk je de jongeren, én vaak ook hun spieren en conditie. Die associatie kan vergroten als je sportieve activiteiten verbindt aan jouw organisatie. Maar hoe doe je dat?

Wie doet het al?

  • Sportcentrum Grand Slam in Tienen organiseerde een sportavond waarbij je voor slechts 10 euro de hele avond kon sporten. Op de sportkaart stonden: Glow In The Dark Gymnastics, een tapas-padel, Spinning Goes Tomorrowland, een roei-estafette tegen de wereldkampioen, kleuterdans, doelmantraining on music … De opbrengst van deze ultrasportieve avond ging naar MFC Combo.
  • Politiezone Kouter en de wijkpolitie van Jabbeke organiseerden met de gemeente Jabbeke een spinningmarathon in het Vrijetijdscentrum. De opbrengst werd geschonken aan het OOOC De Zandberg in Varsenare.
  • De Schotense sportdienst nodigde iedereen uit voor een avondje sport op de atletiekpiste Louis Wouters in het Park van Schoten. Het is een laagdrempelige beweegactiviteit voor wandelaars, joggers, supporters … met vuurkorven en een hapje met drankje. De opbrengst ging naar CKG De Koraal die de investering gebruikt voor een sportterrein.
  • De #StardekkOnTheMove Challenge, een sportieve wedstrijd tussen de verschillende teams van het bedrijf Stardekk, leidde niet alleen tot Strava-art routes, wandelmeetings en lange strandwandelingen, ook CKG Sint-Clara haalde er voordeel uit. Het centrum kreeg namelijk de opbrengst, een budget voor teambuilding en gadgets van het stadsbestuur.

Tot wat leidt het?

  • Je organisatie wordt beschouwd als een gezonde organisatie: waarvoor anderen zich bewegen en waar bewogen wordt.
  • Meer burgers leren jullie organisatie kennen, waaronder veel sportievelingen. Die kunnen mogelijk ook vrijwilligerswerk doen met de kinderen, jongeren en gezinnen waarmee jullie in contact staan.
  • Het vergroot jullie netwerk.

Plek in de gezondheidsmatrix

Ontdek op welke strategieën en doelgroepen van de gezondheidsmatrix deze actie focust!

Verbinden met bewegen GM
Residentieel (verblijf)
Semi-residentieel (ambulant)
Beweging en lang stilzitten
(leef)Groep
Jeugdhulporganisatie/voorziening
Omgevingsinterventies
Niet van toepassing/gezin