27 april: save the date voor de kick-off van jouw gezonde school

22.01.2021

Samen met de Vlaamse Logo’s, VAD, Sensoa, Gezonde Mond en MOEV nodigen we je graag uit voor de Gezonde School-sessies. Je ontdekt er praktische tools die je helpen om stap voor stap te evolueren naar een samenhangend gezondheidsbeleid. Want een gezonde schoolomgeving draagt bij tot de gezonde ontwikkeling van je leerlingen. Een omgeving waar iedereen beter van wordt, willen we dat niet al-le-maal?

Je kiest één thema: voeding, beweging en lang stilzitten, tabak, mentaal welbevinden, alcohol en drugs, gokken en gamen, relaties en seksualiteit of mondgezondheid.

Voor wie?

Leraren, directies, zorgcoördinatoren, leerlingenbegeleiders, schoolondersteuners … Kortom: voor iedere school die oog heeft voor gezondheid.

De infosessie richt zich op het basis- en secundair onderwijs. Zowel scholen uit het gewoon als het buitengewoon onderwijs kunnen deelnemen.

Waar en wanneer?

De sessies vinden online plaats op 27 april. De voormiddagsessie is voor het basisonderwijs (9.30 u. – 11.15 u.), de namiddagsessie voor secundair onderwijs (13.30 u. – 15.15 u.).

Wil je deelnemen?

Fantastisch! Om zicht te krijgen op het aantal deelnemers, vragen we je wel om in te schrijven. Dat kan tussen 22 februari en 2 april op www.gezondeschool.be. Tussen de krokus- en paasvakantie dus!