AhaHalfuurtjes en meer voor een leerrijke zomer

24.05.2023

Nieuwsgierig naar wat er in de netwerkgroepen van PO OSW gebeurt? Op zoek naar de resultaten uit de preventiebarometer? Of interesse in wat ons hoger onderwijs doet rond bijvoorbeeld voeding? Dan vind je vast je gading in dit aanbod.

  • 8 juni: UpdateUurtje

Geen tijd om de documenten op het digitale samenwerkingsplatform PO OSW uit te spitten? Neem dan deel aan het online UpdateUurtje. Daarin krijg je een gebalde samenvatting van alle netwerkoverschrijdende activiteiten zodat je weer helemaal mee bent.

Schrijf je in

  • 15 juni: AhaHalfuurtje 12

Wat weten mensen over hun levensstijl? Wat willen ze doen om gezonder te worden? En welke omgevingsfactoren helpen hen daar al dan niet bij? In deze online sessie delen Elise Braekman en Silke Fiers van Sciensano de voornaamste resultaten van de preventiebarometer voor voeding, beweging en sedentair gedrag.

Schrijf je in

  • 20 juni: Terugkoppeling tussentijdse evaluatie PO OSW

Hoe ervaren jullie de kwaliteit van de samenwerking in partnerorganisatie Ondersteuning Settinggericht Werking? Waar botsen we op? En wat zijn de mogelijkheden? Joris De Corte van Over de Muur neemt je tijdens deze online evaluatie mee door de resultaten en aanbeveling.

Schrijf je in

  • 26 juni: AhaHalfuurtje 13

Wat doen universiteiten en hogescholen voor hun studenten rond de thema’s voeding, beweging, lang stilzitten, roken, alcohol, illegale drugs en mentaal welbevinden? De preventiepeiling onderzocht hoe (on)gezond ons hoger onderwijs precies is. De resultaten ontdek je tijdens dit halfuur.

Schrijf je in

  • 29 juni: Implementatie-intervisie

Geraakt jouw methodiek maar moeizaam tot bij je doelgroep? Of heb je je project net succesvol gelanceerd? Implementeren is voortdurend leren en bijsturen. Tijdens deze opleiding krijg je de kans om in kleine groepjes met je collega’s uit de preventiesector ervaringen uit te wisselen in het Provinciehuis in Leuven. Check het volledige programma.

Schrijf je in

In de herfst

Geen tijd deze zomer? Geen probleem, want ook in het najaar staat er nog heel wat boeiends op de agenda:

  • 21 september: AhaHalfuurtje 14

Wat weten mensen over hun levensstijl? Wat willen ze doen om gezonder te worden? En welke omgevingsfactoren helpen hen daar al dan niet bij? In deze online sessie delen Elise Braekman en Silke Fiers van Sciensano de voornaamste resultaten van de preventiebarometer voor seksuele gezondheid, mentaal welbevinden en de bevolkingsonderzoeken.

Schrijf je in

  • 3 oktober: AhaHalfuurtje 15

Wat doen basisscholen voor hun leerlingen rond de thema’s voeding, beweging, lang stilzitten, roken, alcohol, illegale drugs en mentaal welbevinden? De preventiepeiling onderzocht hoe (on)gezond ons lager onderwijs precies is. De resultaten ontdek je tijdens dit halfuur.

Schrijf je in

  • 23 oktober: Hoe goed samenwerken met lokale besturen?

Samenwerken met lokale besturen is essentieel om tot een gezondere en gelukkigere samenleving te komen. Maar hoe doe je dat? In de live vorming ‘Hoe goed samenwerken met lokale besturen’ legt Lies Vereecke van VVSG onder meer uit wat een lokaal bestuur doet en hoe je jouw thema op de agenda van een gemeente krijgt.

Schrijf je in

Niets gevonden wat zinvol is voor jou, maar wel voor een collega? Stuur ons aanbod dan gerust door. Iedereen is welkom! #sharingiscaring 😊