Campagne zet aan om bewust om te gaan met smartphone

21.02.2018

De provincie Antwerpen, UGent, UAntwerpen en Mediawijs lanceren samen ‘Kop Op’. Met deze campagne willen ze mensen aanzetten om wat meer op te kijken van hun smartphone.

Jaar na jaar toont het digimeterrapport van IMEC immers een stijging in het smartphonegebruik van de Vlamingen. Op de website kopop.be kan je zelf testen wat voor een smartphonegebruiker je bent. Er zijn vijf profielen opgesteld en afhankelijk van het resultaat krijgt je tips om jouw smartphonegebruik onder controle te houden.

Evenwicht herstellen

Met de campagne willen de initiatiefnemers Vlamingen aanzetten om bewuster om te gaan met hun smartphone om zo het evenwicht tussen familie, school/werk, hobby’s, beweging, slaap te herstellen.

Mobile DNA app

Op de website kan je ook de ‘mobile DNA’ app downloaden. De app brengt je mediagebruik in kaart en geeft je inzicht in hoe de smartphone verweven is met je dagpatroon. Op basis van deze inzichten krijg je een persoonlijk mobiel DNA-profiel en tips om aan de slag te gaan. De app is gratis beschikbaar voor Android-gebruikers.

Kijk naar een fragment over ons smartphonegebruik.